Antena Meniu Search
x

Video Peste 100 de câini, la limita dintre viață și moarte, salvaţi dintr-un adăpost improvizat din Capitală. Animalele care nu supraviețuiau erau arse

Lagăr de concentrare, nu adăpost. Este concluzia inspectorilor de la Protecţia Animalelor, după ce au descins într-un un centru fără autorizaţie, din Bucureşti, în care erau ţinuţi peste 100 de câini. Animalele, care erau propuse pentru adopţie în străinătate, erau subnutrite şi pline de răni. Iar cele care nu supravieţuiau, erau incinerate într-un container. Proprietara a fost adusă la audieri, peste noapte. Iar câinii au fost preluaţi şi cazaţi în adăposturile primăriei.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 10.01.2021, 09:30

Vezi și
  • Adăpostul funcționa fără autorizație
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Condiţiile în care trăiau cânii au fost descoperite după mai multe sesizări ale oamenilor care locuiesc în zonă. S-au plâns de fumul suspect şi mirosul îngrozitor. 

Tudor Ionescu: Sunt peste 100 de câini. Vii, dar vii este un termen relativ, de fapt, ei sunt la limita dintre viaţă şi moarte. 

108 câini au fost recuperaţi de reprezentanţii Protecţiei Animalelor din adăpostul bucureştean. Erau subnutriţi şi aveau multiple răni. Câinii care mureau, erau incineraţi într-un container. 

Tudor Ionescu: Aici nu este un adăpost, este un câmp de concentrare a câinilor în cele mai odioase condiţii posibile. 

Adăpostul, care nu are autorizaţie, este condus de o femeie. Ea ar fi adoptat câinii din diverse alte centre în încercarea de a-i trimite spre adopţie, în străinătate. Proprietara a fost adusă, noaptea trecută, la audieri. 

Femeia a petrecut mai bine de patru ore în faţa anchetatorilor, timp în care, a avut de semnat peste o sută de procese verbale. Câte unul pentru fiecare câine ridicat de la adăpostul ei, şi dus în adăpostul primăriei. 

Animalele au fost mutate într-un loc sigur, unde vor fi îngrijite. Poliţiştii continuă verificările.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Peste 100 de câini, la limita dintre viață și moarte, salvaţi dintr-un adăpost improvizat din Capitală. Animalele care nu supraviețuiau erau arse