Antena Meniu Search
x

Petardele se vând fără probleme pe Internet

Interzise şi extrem de periculoase, petardele se vând în continuare fără probleme. Mai puţin pe sub mână, în pieţe, mai mult la vedere, pe internet.

Vezi și

 Interzise şi extrem de periculoase, petardele se vând în continuare fără probleme. Mai puţin pe sub mână, în pieţe, mai mult la vedere, pe internet. Comercianţii din mediul virtual sunt mai greu de prins şi au reuşit şi anul să-şi golească stocurile. Iar în unităţile de primiri urgenţe au ajuns, deja, şi primele victime.

De toate pentru toţi, chiar dacă nu sunt autorizaţi să mânuiască materiale pirotehnice interzise. Stocul multor magazinelor online este deja epuizat.

Cine vrea o petrecere zgomotoasă pentru noaptea dintre ani, găseşte aceleaşi produse în pieţe. Petardele nu stau la vedere pe tarabă. Apar din portbagajul maşinii, de unde comerciantul le aduce în grabă ca să nu piardă clientul.

Legea permite persoanelor fizice folosirea obiectelor pirotehnice doar din categoria 1, cum ar fi steluţele, lumânările scânteietoare sau jerbele cu scântei. Toate au un risc scăzut şi un nivel de zgomot neglijabil. Articolele pirotehnice din celelalte categorii pot fi folosite doar de către persoane autorizate.

Chiar şi medicii avertizează asupra riscurilor folosirii petardelor de către persoane neautorizate. De la arsuri, la afectarea iremediabilă a unor organe. Primele cazuri au sosit, deja, în Unităţile de primiri urgenţe. Un bărbat din Braşov a ajuns cu trei degete afectate, după folosirea unei petarde. Va necesita până la 5 săpămâni de spitalizare.

Comercializarea sau folosirea ilegală de produse pirotehnice este pedepsită cu închisoarea de la 3 luni, la 1 an. Din noiembrie şi până acum, poliţiştii au ridicat peste 45 de tone de obiecte pirotehnice, cu 7 tone şi jumătate mai mult decât anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Petardele se vând fără probleme pe Internet