Antena Meniu Search
x

Video Piața Constituției, punctul zero al distracției de Revelion în anii trecuți, este acum pustie

2020 aproape că a trecut, rămân însă restricţiile. Nicio regulă nu a fost relaxată în noaptea de Revelion aşa că, teoretic cel puţin, nu vom putea petrece în stradă sau în case alături de rude şi prieteni. Aşa că locuri emblematice pentru petrecerile de Revelion au rămas pustii. 

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 31.12.2020, 20:18

Vezi și
  • Dacă în 2019, în Piața Constituției erau deja mii de oameni care sărbătoreau împreună noaptea dintre ani, acum locul este pustiu.

Suntem în Piata Constitutiei, locul care a devenit de a lungul anilor un simbol al Revelionului, cel puţin pentru bucureşteni. 

Dacă în 2019, aici erau deja mii de oameni care sărbătoreau împreună noaptea dintre ani, acum locul este pustiu. Fără concerte, fără artificii şi fără aglomeraţie. Cu siguranta aşa va rămâne piaţa toată noaptea. Pentru că nu vom avea voie să ieșim după ora 23 din case, aşa că nici metroul nu funcţionează pe timpul nopţii. 

In plus, Poliţia o să treacă frecvent pe aici şi prin zonele în care s-ar putea sa organizeze petreceri. 

Revelionul 2021, unul atipic, cu restricții 

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române: ”Toţi oamenii trebuie să înţeleagă că acest Revelion va fi petrecut într-un mod cu totul atipic. Sunt interzise evenimentele private. Nu putem invita prieteni, nici măcar în locuinţa proprie”.

O regulă care strică planurile multora de Revelion. Autorităţile nu au făcut nicio excepţie pentru noaptea dintre ani, aşa că toate restricţiile rămân în vigoare. 

Petrecerile de orice fel sunt interzise cu totul, iar cluburile, barurile şi discotecile rămân închise. Peste 10.000 de poliţişti se vor asigura în fiecare zi de minivacanţă că regulile vor fi respectate.

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române: ”Dacă este să vorbim de locurile private accesul poate fi permis doar de către proprietarul imobilului, nu se poate intra fără un mandat de percheziţie. Însă sunt şi alte metode specifice de a aplica aceste sancţiuni contravenţionale”.

La miezul nopţii, ne vom putea bucura de artificii doar la televizor. Nu avem voie să folosim petarde sau pocnitori puternice, ci doar pe cele cu risc foarte scăzut. Însă şi pe acelea le vom putea aprinde doar pe balcon.

Recomandările autorităților: Staţi în case!

Regula care interzice deplasările între orele 23 şi 5 dimineaţa rămâne în vigoare şi în noaptea de revelion. Ceea ce înseamnă că momentul dintre ani îl vom petrece, dacă nu avem o urgenţă, în case.

Cei care nu se supun regulilor riscă amenzi sau chiar dosare penale. Peste 7000 de jandarmi vor supraveghea Revelionul în toată ţara.

CPT. Alexandru Iacob, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti: ”Staţiunile montane sunt destul de solicitate. Trebuie să ne amintim că avem restricţii, trebuie să ţinem cont de ele”.

În total, peste 24 de mii de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi la lucru în noaptea de Revelion. Mult prea puţin, spun sindicatele.

Cosmin Andreica, lider sindical Europol: ”Ar fi o utopie să spunem că poliţiştii pot controla efectiv tot ceea ce se întâmplă. Nu o să vedem poliţişti care merg să bată din uşă în uşă a fiecărui restaurant, n-o să vedem poliţişti care merg să caute petreceri private”

În ciuda recomandărilor, mulţi se pregătesc de petreceri. Şi unii cred că un test rapid le poate da un sentiment de siguranţă.

Recomandările sunt ferme ca şi până acum: staţi în case.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI: ”Sărbătorile trebuie să fie în rândul familiei restrânse. Fără contact cu persoane din afara casei”.

Regulile nu au fost relaxate de sărbători la noi din cauza numărului mare de cazuri înregistrate zilnic. Doar astăzi, au fost peste 4300 de noi infectări, iar 171 de oameni au pierdut lupta cu virusul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Piața Constituției, punctul zero al distracției de Revelion în anii trecuți, este acum pustie