Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Piaţă volantă, organizată în parcarea Direcţiei Agricole Suceava. Vânzătorii rămân fără marfă in doar câteva ore

Producătorii locali din Suceava au găsit o modalitate inedită de a-şi vinde produsele: în colaborare cu Direcţia Agricolă, au organizat o piaţă volantă în parcarea instituţiei. Astfel, în fiecare sâmbătă, sucevenii pot veni să-şi cumpere trufandale şi produse tradiţionale de la producătorii locali. Şi în Sibiu, ideea pieţii volante a avut succes. În fiecare săptămână, profesori şi voluntari de la Facultatea de Ştiinte Agricole organizează astfel de pieţe în diferite comune din judeţ. 

de Redactia Observator

la 05.04.2022 , 08:47

Clienţii se bucură de produse naturale, iar vânzătorii rămân fără marfă in doar câteva ore.

Cristina - producător: Pâine la tava, colac, pâine în vatra cum se făcea o dată. Cornuleţe, ciocolată de casă, alivenci fierbinți. Nu plecăm cu nimic, cam într-o oră, o oră jumate vindem tot.

Ostrovan Gabriel - producător: Punem niste coaste frumoase la afumat, avem o afumătoare mobilă. 

Vezi și

Piaţa volantă a fost deschisă chiar în curtea Direcției pentru Agricultură Județeană Suceava, care a şi ajutat la organizarea acesteia.

Reporter: De ce era nevoie de aceasta piaţă?

Claudia Gogu -  director Direcția Agricolă Suceava: Din două perspective. O dată al micului producător care are nevoie de o piaţă de desfacere şi o dată din perspectiva consumatorului, pentru că avem nevoie de hrană sănătoasă şi de produse româneşti autentice.

Clienţii sunt mulţumiţi de produsele naturale, dar şi de preţuri, care sunt mai accesibile decât în supermarketuri şi magazine. 

Producător de brânză: 40 caşcavalul, 20 smântâna, 35 caşul proaspăt. Preţurile standard, să ne putem descurca și noi, sa poată cumpăra și oamenii. 

Clientă: Cred că preţurile sunt cele corecte pentru producători, ei trebuie încurajaţi să-şi vândă marfa în astfel de pieţe.

Şi Facultatea de Ştiinte Agricole din Sibiu a dezvoltat un proiect unic, pentru ca produsele locale să ajungă mai uşor la cumpărătorii din comunităţi mai mici. 

Ionuţ Diaconeasa, profesor Facultatea de Stiinţe Agricole: Am observat beneficiile de a aduce produse proaspete, produse direct de la producător, în faţa consumatorilor din comunităţile locale.

Valentin Ristea, primar Şura Mică: Îi ajutăm. I-am ajutat şi printr-un HCL, printr-o Hotărâre a Consiliului Local, prin care ei sunt scutiţi de taxe.

Producătorii au fost încântaţi că au avut posibilitatea să-şi vândă produsele aproape de casă.

Producător: Clienţii sunt foarte încântaţi pentru că s-a făcut piaţa aici pentru că noi de obicei vindem în pieţele din oraş şi probabil că este mai greu să vină în oraş deci este o oportunitate şi pentru ei să nu se mai deplaseze. 

Un element de noutate îl reprezintă un cod QR prezent pe etichetele produselor. Odată scanat cu telefonul mobil, acesta duce către site-ul Primariei Şura Mică, unde pot fi văzuţi toţi fermierii şi artizanii din zonă. Astfel de pieţe volante au fost organizate până acum în trei localitati din judeţul Sibiu. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Ştiri sociale » Piaţă volantă, organizată în parcarea Direcţiei Agricole Suceava. Vânzătorii rămân fără marfă in doar câteva ore