Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Piatra decorativă în amenajări interioare și exterioare

Piatra decorativă este unul dintre cele mai populare materiale utilizate pentru finisajele interioare și exterioare. Varietatea modelelor de piatră decorativă permite realizarea unor lucrări care se remarca atât prin design dar și prin calitate și durabilitate.

de Redactia Observator

la 25.09.2018 , 19:24

Piatra decorativă este unul dintre cele mai populare materiale utilizate pentru finisajele interioare și exterioare. Varietatea modelelor de piatră decorativă permite realizarea unor lucrări care se remarca atât prin design - ea fiind ideală pentru amenajarile în orice stil - dar și prin calitate și durabilitate. Nu degeaba acest tip de finisaj este considerat a fi unul elitist, dacă luăm în considerare avantajele pe care le oferă, comparativ cu alte tipuri de finisaje.

Piatră decorativă naturală sau artificială? Pro și contra

Piatra decorativă naturală rămâne, fără doar și poate, o alegere excelentă pentru finisajele interioare, dar și pentru cele exterioare. Din nefericire, caracteristicile extraordinare ale acestui material se reflectă și în ofertele de preț ale comerciantilor din nișă, ceea ce face ca piatra

Articolul continuă după reclamă

naturală să nu fie accesibilă oricui. Din dorința de a crea produse pe care să și le poate permite marea masă a proprietarilor de imobile, producatorii au conceput piatra reconstituită sau artificială, o alternativă mai puțin costisitoare, dar care prezintă, deopotrivă, avantaje și dezavantaje.

De exemplu, raportându-ne la piatra decorativă naturală, cea artificiala sau reconstituită are o greutate mai mică, iar prețul lor său se reduce la jumatate. În același timp, acest tip de piatră ornamentală imită fidel piatra naturală, în ceea ce privește aspectul, dar și cromatica sau textura.

Și dacă ne raportăm la calitatea acestora putem sublinia anumite beneficii, pentru că ele au un grad de durabilitate destul de ridicat (mai ales cele utilizate pentru finisajele exterioare, care rezistă la razele UV și la socuri). Mai mult decât atât, montajul lor se realizează într-o manieră mai facilă decât în situația în care am discuta despre piatra naturala, motiv pentru care ar putea reprezenta o opțiune foarte bună în cazul în care dorim accelerarea procesului de finisare a casei.

De cealaltă parte a barierei, piatra ornamentală naturală contraatacă printr-o serie de atuuri greu de egalat. Dincolo de impactul vizual intens pe care îl aduce integrarea sa în orice fel de amenajări, datorită culorii, dar și a farmecului materialului brut, piatra naturală este mult mai durabilă decât cea sintetică, ceea ce constituie, evident, un avantaj pe termen foarte lung.

Cum se alegi piatra decorativă - sfaturi și recomandări

Bugetul reprezintă un element important pe care îl considerăm în proiectele de amenajări. Așadar, dacă îți dorești să achiziționezi piatră decorativă ieftină poți încerca piatra artificială, la fel ca pe cea reconstituită. Pe de altă parte, dacă nu ai un buget limitat, piatra naturală rămâne o opțiune premium. Indiferent de alegerea făcută, e important să alegi piatra decorativă urmând câteva sfaturi utile:

  • Specialiștii recomandă, ca regulă de bază, alegerea cu atenție a dimensiunilor plăcilor. În timp ce pentru interior sunt mai potrivite plăcile mai mici, pentru exterior sunt ideale plăcile de dimensiuni mari.

  • De asemenea, designerii/arhitectii mizează pe simplitate, atunci când vine vorba despre folosirea pietrei decorative în amenajările interioare, căci, folosită în exces, aceasta poate conferi spațiului un aspect prea încărcat.

  • De cele mai multe ori, putem observa că piatra decorativă îmbracă unul dintre pereții camerei de dormit. Camerele ideale pentru a fi accesorizate cu un astfel de finisaj sunt cele spațioase, cu tavane înalte.

  • Pentru decorațiunile exterioare, piatra decorativă se poate utiliza în jurul ferestrelor, a ușilor, precum și pentru înfrumusețarea balcoanelor și a realizării de ornamente pe fațada construcției.

  • Ca un mic secret de design, piatra decorativă se asortează de minune cu elementele confecționate din fier, sticla sau lemn.

  • Astazi sunt extrem de multi furnizor de piatra naturala decorativa in piata din Romania, printre cei mai cunoscuti fiind cei de la PIATRAONLINE, cunoscuti pentru vanzarea asistanta de consilieri profesionisti, dar in special pentru serviciile furnizate - echipe de montaj specializat, transport in locatie mecanizat, mostre gratuite, furnizarea de idei de amenajari interioare si exterioare in cadrul Pavilionului exterior si showroom-ului interior de peste 3000mp situat in Bucuresti

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Ştiri sociale » Piatra decorativă în amenajări interioare și exterioare