Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pielea pentru răniţii în incendiu, prelevată de la un donator din Buzău

O echipă de medici din Bucureşti a ajuns, sâmbătă dimineaţă, la Buzău, pentru a preleva pielea dar şi alte organe sănătoase de la un buzoian de 64 de ani aflat în moarte clinică.

de Redactia Observator

la 31.10.2015 , 18:16

O echipă de medici din Bucureşti a ajuns, sâmbătă dimineaţă, la Buzău, pentru a preleva pielea dar şi alte organe sănătoase de la un buzoian de 64 de ani aflat în moarte clinică

O parte din ţesuturile recoltate de specialişti vor fi folosite la tratarea victimelor exploziei din Capitală, cei mai mulţi suferind arsuri cutanate şi la nivelul căilor respiratorii, informează Adevărul.ro.

Bărbatul avea 64 de ani şi suferise un accident vascular cerebral şi se afla de două zile în moarte clinică. Familia sa a fost de acord să îi fie prelevate organele sănătoase. 

Articolul continuă după reclamă

O echipă de medici de la mai multe spitale din Capitală dar şi medici de la Spitalul judeţean din Buzău au intrat de dimineaţă în sala de operaţii. 

Deşi nu aveau pe listă şi pielea, tragedia de azi-noapte le-a schimbat planurile medicilor care s-au hotărât, cu acordul familiei, să preleveze şi bucăţi de ţesut cutanat necesar grefelor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Pielea pentru răniţii în incendiu, prelevată de la un donator din Buzău