Antena Meniu Search
x

Video Piesă de teatru "în faţa blocului", în Târgu Mureş. Localnicii, fascinaţi: "Am ieşit după apă şi am rămas pentru că ne-a plăcut"

În Târgu Mureş, un proiect inedit aduce teatrul... în fața blocului. O asociaţie de tineri, dornică să facă lucruri frumoase pentru comunitate, a dus proiectul ''Teatru în faţa blocului'' la următorul nivel. A treia ediţie a fost un real succes. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 08.09.2022, 10:09

Vezi și

Locuitorii din Târgu Mureş s-au strâns ieri în parcul din cartierul Tudor Vladimirescu. Spectacolul pe care l-au putut urmări a fost "Călătoria lui Kalo Dant în cea de-a șaptea lume", un basm ţigănesc. 

Cristina Brumă, actriță: Spectacolul nostru îl are în centru pe Kalo Dant, un tânăr de origine romă, care îşi părăseşte familia pentru a descoperi ce alte peripeţi îl poate aştepta viaţa, dar o viaţă pe care noi nu ne-am putea gândi că o putem trăi în mod normal. 

Mălina Moraru, reprezentant al departamentului comunicare al fundației: Ce vrea să scoată în evidenţă (n.r. piesa de teatru) faptul că este important să ne urmăm visele indiferent de ce se întâmplă şi că este foarte important să muncim pentru ceea ce vrem să facem. Şi să învăţăm din greşelile noastre şi din greşelile celorlalţi. 

Tinerii din Târgu Mureş, reprezentanţii asociaţiei organizatoare, şi-au propus, prin acest eveniment, să îi apropie pe oameni de lumea teatrului. Spectacolele vor avea un caracter umoristic, morală şi mesaje puternice. 

Pe acelaşi subiect

Toni Nica, regizor: Este un spectacol de teatru popular, ceea ce înseamnă că încercăm să ajungem la un număr cât mai mare de spectatori. Indiferent dacă la spectacol vine un profesor universitar sau un instalator, fiecare trebuie să rămână cu ceva. 

Chiar dacă se aflau din întâmplare în parc, oamenii care au nimerit în mijlocul piesei de teatru au rămas până la final şi s-au bucurat de fiecare secundă, cu atât mai mult cu cât actorii sunt foşti şi actuali studentţi ai Universităţii de Arte din Târgu Mureş. 

Cuplu: Extraordinară (n.r. piesa de teatru)! Ne simţim bine. Noi, de fapt, am ieşit după apă şi am rămas pentru că ne-a plăcut foarte mult. 

Mamă: Am venit cu copilaşii să vedem această piesă minunată şi ne bucurăm că este chiar în parcul nostru, în care venim aproape zi de zi.  

Seria spectacolelor va continua şi săptămâna viitoare în Târgu Mureş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Stiri sociale » Piesă de teatru "în faţa blocului", în Târgu Mureş. Localnicii, fascinaţi: "Am ieşit după apă şi am rămas pentru că ne-a plăcut"