Antena Meniu Search
x

Piețele, tot mai aglomerate în ciuda restricțiilor

Oamenii nu par să nu ia în seamă regulile de protecţie contra virusului atunci când vine vorba de cumpărăturile pentru masa de Paşte.

de Redactia Observator

la 16.04.2020, 17:10

Vezi și

Oamenii nu par să nu ia în seamă regulile de protecţie contra virusului atunci când vine vorba de cumpărăturile pentru masa de Paşte. Chiar dacă autorităţile le spun obsesiv oamenilor să stea acasă, înainte de sărbători, în piețe au apărut îmbulzelile. În plus mulţi nici măcar nu poartă măşti.

Înainte de orice mare sărbătoare, o tradiţie la care românii nu renunță nici măcar în starea de urgenţă este goana după cumpărături. În una dintre cele mai mari pieţe din Iaşi, oamenii au stat la coadă, păziţi de militari, jandarmi şi poliţişti, ca să poată intra să-şi umple coşul cu bunătăţi.

Autoritățile încearcă să controleze, în acestă perioadă, numărul mare de cumpărători, care intră în pieţe. Aşa că au creat niște circuite: se intră doar prin anumite locuri. În plus, trebuie respectate şi câteva reguli.

În ultima ședință a comitetului local pentru situații de urgență s-a stabilit că în piețe în intervalul 11 -13 au voie cu precadere persoane cu vârste de peste 65 de ani.

De asemenea fost limitat și numere de persoane care au voie odată în interior, la 100, dar și timpul disponibil pentru cumpăraturi la doar 30 de minute.

Însă, odată intraţi în piaţă oamenii tot nu păstrează distanţa socială.

Şi în piaţa centrală din Craiova a fost îmbulzeală mare. Deşi forţele de ordine au încercat să ţină sub control fluxul de oameni şi să-i facă să respecte regulile, totul a fost în zadar.

Chiar şi în Suceava, primul oraş din România care a intrat în carantină, străzile sunt pline de oameni care iau cu asalt supermarketurile pentru cumpărăturile de Paşte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Piețele, tot mai aglomerate în ciuda restricțiilor