Antena Meniu Search
x

Video Gest superb al unor refugiaţi din Ucraina: au curăţat o plajă de gunoaie în semn de mulţumire pentru ajutorul pe care l-au primit

Un grup de refugiaţi ucraineni şi-a arătat recunonştinţa curăţând o plajă din Mamaia! Cei 20 de tineri din Odessa sunt cazaţi, temporar, într-un bloc din Mamaia Nord.

de Redactia Observator

la 25.03.2022, 20:07

Vezi și

În semn de mulţumire pentru ajutorul pe care l-au primit, tinerii au cumpărat saci şi mănuşi şi au ieşit să adune gunoaiele de pe una din plajele din staţiune. Ucrainenii au strâns mai mulţi saci de pet-uri, sticle şi chiar resturi de materiale de construcţie aruncate pe plajă. 

Peste 570.000 de ucraineni au intrat în România de la declanșarea invaziei

Conform UNHCR, în perioada 24 februarie - 24 martie în România au intrat 572.754 de persoane dinspre Ucraina. Dintre acestea, multe decid să călătorească mai departe spre alte ţări din UE, unde au rude sau prieteni. În aceeaşi perioadă, 376.748 de persoane au intrat din Ucraina în Republica Moldova.

Ucraineanca ajutată cu 200 lei într-o benzinărie, nou mesaj pentru români

Pe acelaşi subiect

Ucraineanca care a rămas profund impresionată de gestul unui bătrân care i-a oferit 200 de lei într-o benzinărie din România, a transmis un nou mesaj de recunoştinţă pentru bunătatea românilor care continuă să ajute refugiaţii din Ucraina. 

"Încă o dată sunt convinsă că absolut toată lumea îi ajută pe refugiații din Ucraina. În această dimineață, în lift, am întâlnit o persoană minunată care m-a văzut în presa locală și mi-a spus că îi ajută pe oameni din Ucraina cu asociația sa. Mulțumesc! Lumea este foarte restrânsă și umanitatea trebuie întotdeauna păstrată, indiferent de statutul social și situația financiară", a transmis ucraineanca, făcând de asemenea public şi numele românului care nu a rămas indiferent şi a dat o mână de ajutor refugiaţilor fugiţi din calea războiului lui Putin. 

Românii care găzduiesc cetăţeni ucraineni refugiaţi îşi pot recupera banii de la stat

Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă prin care persoanele fizice care găzduiesc cetăţeni ucraineni refugiaţi vor beneficia de decontarea cheltuielilor pentru hrană şi cazare.

Guvernul Guvernul a aprobat, miercuri, o Ordonanţă de Urgenţă care permite persoanelor fizice care găzduiesc cetăţeni ucraineni sau apatrizi, aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, să beneficieze de decontarea din bugetul Inspectoratelor Judeţene de Urgenţă a cheltuielilor cu hrana şi cazarea, în valore de 20 de lei pe zi, pentru fiecare persoană găzduită, pentru hrană şi pentru cazare alţi 50 de lei, pe zi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Gest superb al unor refugiaţi din Ucraina: au curăţat o plajă de gunoaie în semn de mulţumire pentru ajutorul pe care l-au primit