Antena Meniu Search
x

Plajele tematice, tot mai prezente pe litoralul românesc

Fac plajă ca dacii sau dorm ca piraţii. Turismul tematic îşi face loc pe litoralul românesc. Tot mai multe plaje şi hoteluri sunt amenajate ca într-o poveste. Iar cei care stau în spatele unor decoruri fascinante spun că reuşesc astfel să fidelizeze clienţii.

de Redactia Observator

la 05.08.2019, 22:14

Vezi și

Fac plajă ca dacii sau dorm ca piraţii. Turismul tematic îşi face loc pe litoralul românesc. Tot mai multe plaje şi hoteluri sunt amenajate ca într-o poveste. Iar cei care stau în spatele unor decoruri fascinante spun că reuşesc astfel să fidelizeze clienţii. Chiar dacă plătesc mai mult, se întorc şi anul următor. 

La 6 kilometri de Portul Tomis, această plajă tematică îţi dă senzaţia că trăieşti alte timpuri. Tronul geto-dacilor, un scut de protecţie şi un coif vechi de mai bine de două de milenii te fac să te simţi ca pe platoul de filmare. Personajul principal este viteazul Rege Dapyx. În zilele noastre îi întâmpină pe turişti într-un costum ca dintr-un film istoric. 

Plaja dacică a fost de curând deschisă. Şi nu este singura plaja tematică de pe litoralul românesc. Un şezlong aşezat în decor dacic costă  20 de lei, iar clienţii pot pleca acasă cu o mulţime de suveniruri, contracost, desigur. 

În Vama Veche, găsim o altă plajă specială, unde turiştii pot citi gratuit o carte pe nisip. De altfel, conceptul turismului tematic a prins de minune şi în rândul hotelurilor. 

De exemplu, în Mamaia, turiştii din acest hotel păşesc pe o podea 3D. Au senzaţia că se scufundă în adâncul oceanului, unde stau ascunse comorile piraţilor. Iar recepţia, în formă de corabie, creionează povestea cu piraţi. 

Cei care se cazează aici sunt obişnuiţi să vadă piraţi care se plimbă pe holurile hotelului aşa se face că oamenii nu sunt numiţi turişti ci membri ai echipajului, iar fiecare cameră este destinată funcţiei pe care o au.

Decorurile speciale au reuşit să fidelizeze turiştii, spun hotelierii. 

Inclusiv restaurantul hotelului propune poveşti din lumea tâlharilor mării. Din acest platou tipic pescăresc, în formă de timonă, se pot sătura doi piraţi. Iar meniul ascunde preparate denumite după personajele din îndrăgitul film „Piraţii din Caraibe".

Plajele şi hotelurile tematice se laudă cu turişti tot sezonul. 

O noapte de cazare într-o cameră dublă costă însă 830 de lei, iar luna august este ocupată deja în proporţie de 90%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Plajele tematice, tot mai prezente pe litoralul românesc