Antena Meniu Search
x

Plajele din Mamaia au intrat în procesul de reînnisipare

Abia a trecut vara, dar deja ne gândim la sezonul estival următor. Şi avem o veste bună. Adio plaje înguste sau dimineţi pierdute în căutarea unui loc liber pe nisip. După Eforie şi Constanţa, acum, şi plajele din Mamaia au intrat în procesul de reînnisipare. În locurile în care, până acum câteva zile, turiştii făceau plajă, acum, utilajele fac legea

Vezi și

Abia a trecut vara, dar deja ne gândim la sezonul estival următor. Şi avem o veste bună. Adio plaje înguste sau dimineţi pierdute în căutarea unui loc liber pe nisip. După Eforie şi Constanţa, acum, şi plajele din Mamaia au intrat în procesul de reînnisipare. În locurile în care, până acum câteva zile, turiştii făceau plajă, acum, utilajele fac legea. 

Pe litoral, începutul toamnei vine cu perspectiva viitorului sezon estival. În Constanţa, botezată de localnici Tataia, o plajă e deja mult mai lată. E benefic şi pentru copii şi pentru adulţi şi pentru toată lumea. E bine că s-a mărit. Ceea ce turiştii văd acum nu este însă rezultatul final. La câţiva paşi de oamenii de pe plajă, utilajele lucrează de zor. De la înălţime, cu ochelari de soare, un tânăr supraveghează atât lucrările, cât şi marea. Având în vedere că plaja este închisă în zona asta, de pe clădire, aici este cel mai bun punct de observaţie. 

Odată cu finalizarea sezonului estival, nisiparea a început pe toate sectoarele de plajă. Când vorbim de nisipare spunem de cinci loturi care sunt cuprinse în acest proiect în valoare de 170 de milioane de euro.

Anul viitor, pe litoralul românesc, turiştii vor avea plaje mai late cu cel puţin 60 de metri, pe o suprafaţă de 33 de hectare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Plajele din Mamaia au intrat în procesul de reînnisipare