Antena Meniu Search
x

Plângere penală pentru îngrijitoarele de la creşa groazei din Iaşi

Un scandal monstru a izbucnit într-o creşă din Iaşi, după ce infirmierele au fost înregistrate folosind, în preajma copiilor, un limbaj greu de tolerat chiar şi de un adult. Părinţii au început să aibă bănuieli despre abuzuri când cei mici au devenit îngroziţi de ideea de a merge la grădiniţă.

De Redactia Observator la 19.04.2019, 16:36
Vezi și

Un scandal monstru a izbucnit într-o creşă din Iaşi, după ce infirmierele au fost înregistrate folosind, în preajma copiilor, un limbaj greu de tolerat chiar şi de un adult. Părinţii au început să aibă unele bănuieli despre abuzurile din instituţia şcolară, când cei mici au devenit, pur şi simplu, îngroziţi de ideea de a merge la grădiniţă. Acela a fost momentul în care mama şi tatăl unui copil, de aproape trei ani, i-au montat băieţelului un microfon pe haine.

"Nu putem lucra, curge apa deja pe mine! Hai, mai sus! Stai jos, că dacă nu, te omor. Dă-ţi răpănoşii de acolo, nu ţi le spală nesimţita de mă-ta. Mi-e greaţă de el!", este doar unul dintre mesajele groazei transmis de îngrijitoare.

Îngrijitoarele de la creşa groazei îi învăţau pe copii să înjure

La creșă a fost deschisă o anchetă internă în acest caz. Părinţii sunt atât de revoltaţi încât au decis să nu mai facă plângere la direcţia de Creşe din Iaşi, ci să se adreseze direct instanţei.

Şi primarul oraşului a ajuns astăzi la creşă. Totul a început după ce părinții unui băiat de 2 ani și opt luni au decis să pună în haina copilului un dispozitiv care sa înregistreze discuțiile din creșă.

Intraseră la bănuieli, după ce au văzut că băieţelul nu mai vrea să meargă acolo, aşa că au decis să afle şi motivul.

Dispozitivul a fost găsit ulterior și de angajații creşei care au decis să aibă o discuție cu părinții. Doar că înregistrările erau mai mult decât concludente. Momentan infirmierele au fost mutate la altă grupă, dar comportamentul incalificabil le-ar putea lăsa fără un loc de muncă.

Părinţii unui copil i-au montat dispozitiv de ascultat pe haine

Părinţii unui copil de la o creşă cu program prelungit din Iaşi au pus pe haina micuţului un dispozitiv de înregistrare şi au aflat astfel că, la unitatea publică, copiii sunt expuşi unui limbaj de maidan. Înregistrările audio ar putea sta la baza unei plângeri penale.

Reprezentanţii Creşei nr. 10 „Piticii năzdrăvani" din Iaşi au descoperit săptămâna trecută un dispozitiv de înregistrare pe hăinuţa unui copil de 2 ani şi 8 luni.

Fără a şti cu exactitate ce a înregistrat microfonul, coordonatorii creşei au discutat cu părinţii copilului, fiind de acord ca două dintre infirmierele de la grupa acestuia să fie mutate la o altă grupă.

Copiii de la creşa groazei erau înjuraţi

Părinţii care au realizat înregistrarea au vrut să afle astfel ce se întâmplă la creşă şi de ce băieţelul lor începea să plângă şi să îi tragă de haine de câte ori auzea că va fi lăsat acolo.

După ce au ascultat înregis­tr ările, părinţii au aflat că, la creşă, copilul lor era jignit, ameninţat, ba chiar şi învăţat, uneori, cum să înjure ca un birjar.

Potrivit înregistrărilor, copiii sunt nu­miţi „nesimţiţi" sau „porci", uneori sunt „alintaţi" cu apelative injurioase, iar în alte rânduri chiar învăţaţi, la rândul lor, să înjure.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Plângere penală pentru îngrijitoarele de la creşa groazei din Iaşi