Antena Meniu Search
x

Amenzi usturătoare pentru cei care ocupă locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități

Şoferii care îşi lasă maşina pe locurile rezervate persoanelor cu handicap ar trebui să se gândească mai mult înainte să parcheze.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 29.07.2020, 17:19

Vezi și
  • Cei care sunt prinşi pe picior greşit vor plăti şi de cinci ori mai mult.
  • Amenzile vor fi cuprinse între 2.000 şi 10.000 de lei. 

Şi asta pentru că vor plăti amenzi şi de cinci ori mai mari, din acest weekend iar poliţia le poate ridica maşina. Noile reguli sunt impuse de o lege care prevede obligații noi și pentru angajatorii care au salariați cu dizabilități.

Pentru că nu au unde să parcheze sau pur şi simplu din comoditate mulţi şoferi ocupă fără drept locurile destinate exclusiv persoanelor cu dizabilități. 

De sâmbătă însă cei care sunt prinşi pe picior greşit vor plăti şi de cinci ori mai mult. Amenzile vor fi cuprinse între 2.000 şi 10.000 de lei. 

Izabela Tudorache, reprezentant ONG: Noi ne-am lovit întotdeauna de problema faptului că nimeni nu putea să intervină când locurile noastre erau ocupate. Uneori am apelat chiar la echipaje de poliţie sau şi aspus că nu sunt abilitaţi.

Şi angajatorii care au salariați cu dizabilități au noi obligații față de aceștia. Vor trebui să le ofere acces la locuri de parcare speciale, dar şi un program de lucru adaptat nevoilor lor.  Altfel pot primi amenzi și de 50.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Amenzi usturătoare pentru cei care ocupă locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități