Antena Meniu Search
x

Platformă de dating pentru animalele de companie, pentru încurajarea adopţiilor

Trendul site-urilor de dating s-a extins şi pentru animalele de companie, că vorba aia, iubirea nu ţine cont de nimic. Aşa că recent, şi utilizatorii...necuvântători au profil pe o astfel de platformă de dating.

de Redactia Observator

la 23.07.2019, 14:43

Vezi și

Trendul site-urilor de dating s-a extins şi pentru animalele de companie, că vorba aia, iubirea nu ţine cont de nimic. Aşa că recent, şi utilizatorii...necuvântători au profil pe o astfel de platformă de dating. Nu să îşi găsească jumătatea la fel de... blănoasă, ci un stăpân iubitor. Totul este posibil printr-un program pilot, care are tocmai acest scop: să încurajeze adopţiile de patrupede.

CARLA ALINA BULEANU, preşedinte ONG: Ozzy a fost abandonat de stăpân, într un adăpost de stat nu ştim de ce, la două zile după întâmplarea asta, m am dus să îl iau ca să nu se îmbolnăvească şi să nu capete nicio traumă.

Asta se întâmpla în urmă cu un an şi jumătate. De atunci, Ozzy îşi tot caută un stăpân. Ca aşteptarea să nu mai fie atât de lungă, câţiva oameni i-au... sărit în ajutor.

CARLA ALINA BULEANU, preşedinte ONG: Încercăm cumva să aducem împreună ideea de dating şi de câini, pentru că orice om are nevoie de un câine în viaţa lui.

Iar pentru asta le creează profiluri pe un site de matrimoniale, unde aproape două milioane de oameni sunt în căutarea sufletului pereche. În cazul câinilor, a unui stăpân care să îi iubească. 

FLORI DRAGOMIR vicepreşedinte site de dating: Ne-am gândit să apropiem profilul căţelului cu ceea ce înseamnă până la urmă şi omul, pentru că adeoseori când îţi alegi un animăluţ de companie, încerci să existe acea compatibilitate, aşa a venit şi această idee, să completăm acel profil cu stilul în care este căţelul, ce anume caută, ce îl caracterizează. 

...pentru ca cel care vede profilul să constate dacă patrupedul este sau nu pe gustul său. Sunt 10 câini care îşi caută o casă. Animale abandonate de stăpâni pe stradă sau duse în adăposturi, care, între timp, au fost dresate şi pregătite pentru întâlnirea cu... noua viaţă.   

CARLA ALINA BULEANU, preşedinte ONG: Începem reabilitarea emoţională cu ei, multă iubire, răbdare, multă mâncare, pentru că e foarte importantă, multe, multe mângâieri, să înţeleagă că nu toţi oamenii sunt răi. +08.46 Avem f multe cereri, cel puţin pentru 2 câini sunt multe cereri pe care le analizăm, viitorii potenţiali stăpâni vor veni să îi vadă. 

Dar până la adopţia propriu-zisă este drum lung. Mai întâi trebuie semnat un contract. Urmează verificarea locului unde va ajunge patrupedul. Cel puţin un an, noua familie va trebui să demonstreze că animalul de companie este bine tratat. Dar avantaje sunt de ambele părţi. Câinele e cel mai bun prieten al omului... şi al celor mici. 

BOGDANA PĂCURAR, psiholog: Copilul se poate regla emoţional alături de câine, câinele se bucură de fiecare dată când vine copilul acasă şi îi este alături prin toate emoţiile grele pe care le simt acesta. 

CARLA ALINA BULEANU, preşedinte ONG: În primul rând, copiii se deschid în faşa câinelui pentru că un câine nu îi judecă, noi avem tendinţa să facem asta

Doar anul trecut, 300 de câini au fost abandonaţi prin adăposturi, în Capitală. Numărul lor este în realitate mult mai mare, dacă îi luăm în calcul şi pe cei lăsaţi pur şi simplu pe stradă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Platformă de dating pentru animalele de companie, pentru încurajarea adopţiilor