Antena Meniu Search
x

Platim rovinieta degeaba! Incasarile Companiei Nationale de Drumuri cresc odata cu numarul gropilor din asfalt

Platim roviniete degeaba! Drumurile sunt tot mai proaste, iar gropile tot mai multe. Chiar daca, paradoxal, incasarile Companiei de Drumuri au crescut spectaculos in ultimii doi ani

Vezi și

Speriati de amenzile mari, soferii platesc taxele de drum, insa nu circula mai bine. Avem sute de kilometri de gropi si drumuri nationale care n-au vazut niciodata asfaltul. Dar, unde, culmea, au aparut camerele care ii depisteaza pe cei fara roviniete.

Un exemplu este si DN15 D, intre Negresti si Roman, care n-a vazut asfaltul niciodata, desi oamenii care circula pe aici platesc taxe ca toata lumea.

Nu sunt singurii lasati in voia sortii. Si pe drumul national 18 B, intre Baia Mare si Sighetu Marmatiei se circula cu greutate. Oficialii de la drumuri nu vad gropile, ci urmaresc corectitudinea soferilor. Ca sa verifice daca platesc sau nu rovinieta, au montat camere de luat vederi.

DN 73 D, intre Pitesti si Campulung este un alt exemplu. Pe aici sunt la moda copaceii care rasar in mijlocul drumului.

"Eu daca scap in groapa cine-mi plateste daunele, ca platim roviniete, platim taxe", spune un sofer.

Si efectele se vad in conturile Companiei de Drumuri. Incasarile au crescut in ultimii doi ani cu 15 la suta. Speriati de amenzi, oamenii s-au conformat. Asa se explica faptul ca in 2012 a scazut si numarul de amenzi.

Oficialii spun ca anul acesta au la dispozitie 750 de milioane de lei pentru drumuri. Bani pe care-i vor imparti pe toti cei 17 mii de kilometri din tara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Platim rovinieta degeaba! Incasarile Companiei Nationale de Drumuri cresc odata cu numarul gropilor din asfalt