Antena Meniu Search
x

Plimbare cu sania trasă de câini Husky, la polul frigului din România

O plimbare cu sania trasă de câini este în mod cert o experienţă inedită. Iar cei care vor să o trăiască nu trebuie să călătorească mii de kilometri, până la Polul Nord.

de Redactia Observator

la 27.01.2020, 01:22

Vezi și

O plimbare cu sania trasă de câini este în mod cert o experienţă inedită. Iar cei care vor să o trăiască nu trebuie să călătorească mii de kilometri, până la Polul Nord. Trebuie să ajungă, însă, la polul frigului din România, în Harghita. 24 de husky îi aşteaptă cu săniile pregătite pentru o plimbare de neuitat.

La polul frigului din România găsim imagini ca la Polul Nord. Sania trasă de cai este simbolul munţilor Harghitei.

Un husky are nevoie de ani de antrenament pentru a da randamentul perfect. Fiecare animal are rolul lui bine stabilit, iar proprietarul lor este cel care ştie cum să le atribuie rolurile după vârstă şi personalitate.

O cursă costă în jur de 100 de lei. Durează aproximativ 3 ore şi se parcurg 14 kilometri. Pe sanie urcă de fiecare dată un manşor care ştie cum să reacţioneze în situaţii delicate.

Pentru împătimiţi există şi concursuri. Anul acesta, însă, o parte dintre ele au fost deja anulate din cauza vremii mult prea calde şi a stratului de zăpadă care abia ajunge la 10 centrimetri.

Proprietarul câinilor spune că îngrijirea acestora îl costă câteva mii de euro anual.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Plimbare cu sania trasă de câini Husky, la polul frigului din România