Antena Meniu Search
x

Ploile torentiale au facut prapad in Tulcea si Cernavoda

Strazile din Tulcea si Cernavoda s-au transformat in canale navigabile si au inghitit aproape complet masinile, indicatoarele rutiere sau cosurile de gunoi.

Vezi și

De frica puhoaielor, soferii s-au catarat pe unde au apucat. Apa si-a croit drum printre blocuri si case, iar oamenii care au avut drum prin oras au fost nevoiti sa ia fie barca pneumatica, fie caiacul.

S-a rupt cerul peste Tulcea. O perdea de ploaie a invaluit orasul, iar apa s-a adunat toata pe strazi. In inima urgiei, localnicii au facut fata cum au putut.

Prinse in inima furtunii si in mijlocul torentilor, masinile s-au transformat in barje. S-au mai plimbat dintr-un loc in altul doar purtate de suvoaie sau impinse de soferi si pasageri.

Apa a inundat subsolurile blocurilor, magazinele si terasele si a purtat cu ea gunoaiele si mizeria din oras. In Cernavoda, apele furioase i-au speriat pe soferi. Prinsi in mijlocul valtorii, ei s-au urcat pe masini.

Apa a lasat in urma prapad. A muscat din asfalt si in urma ei, soferii si-au adunat masinile pe bucati.

Pe litoral, vantul a agitat marea si a golit statiunile. Probleme au fost si in nordul tarii. O ploaie torentiala a paralizat Drumul National 1C care face legatura intre Dej si Baia Mare. Soferii au fost nevoiti sa incetineasca din cauza pietrelor de mari dimensiuni adunate pe sosea.

Mai multe judete din tara au fost, azi-noapte, sub atentionari cod galben si portocaliu de furtuna. In mai multe zone din Vaslui, Bacau, Vrancea si Galati cantitatile de precipitatii au atins si depasit local 30 - 35 de litri pe metrul patrat si izolat 40 de litri pe metrul patrat si au fost descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Ploile torentiale au facut prapad in Tulcea si Cernavoda