Antena Meniu Search
x

Video Ploile torenţiale din ultimele zile au dat peste cap planurile turiştilor pentru vacanţa de Rusalii

Chiar dacă nu e vremea ideală pentru vacanţă, mulţi români nu au mai vrut să stea acasă şi au plecat la mare sau la munte de Rusalii. Cu toate astea, unul din trei turişti şi-a anulat rezervarea din cauza ploilor din ultimele zile, spre disperarea patronilor care sperau să fie cel mai aglomerat weekend de la începutul pandemiei de coronavirus.

de Redactia Observator

la 19.06.2021, 20:03

Vezi și
  • O treime dintre românii care doreau să meargă în vacanţă, de Rusalii, şi-au anulat planurile.

Vama Veche este cea mai animată staţiune în acest sfârşit de săptămână, dar puţini au fost cei care s-au încumetat la o baie în mare. Cei mai mulţi au stat departe de apă, nu şi de distracţie. Plaja a fost plină de tineri hotărâţi să petreacă ca-n vremurile bune.

În celelalte staţiuni a bătut vântul. Mamaia, altădata polul distracţiei, a fost astazi aproape goală: "Este plăcut, este timpul nostru liber, dar apa este cam rece, încă nu am făcut baie".

Vremea capricioasă a stricat planurile turiştilor şi socotelile patronilor. În acest weekend erau aşteptaţi pe litoral peste 50.000 de oameni însă, din cauza ploilor abundente, aproximativ 30% şi-au anulat vacanţa.

Răzvan Dobre, manager hotel: Au fost foarte mulţi care au întrebat cum este timpul, dacă se poate anula rezervarea în cazul în care vrea rezervare. 

Pe acelaşi subiect

Bogdan Mărişoiu, manager terasă: Sunt mult mai puţini turişti faţă de anii trecuţi. Sezonul ploios a reuşit să-i ţină pe oameni destul de mult blocaţi prin ţară şi pe acasă. Sperăm să ne revenim, imediat ce va apărea şi soarele şi vom trece de perioada asta.

Turiştii care au mers la munte, de Rusalii, au stat mai mult în hotel

Cine a ales muntele s-a bucurat doar de plimbări scurte: "Este încă foarte frumos, pentru că este vreme răcoroasă, bună pentru plimbări, nu este nicio problemă şi peisajul de aici este minunat".

Nici cine a ales să rămână în hotel nu s-a plictisit.

Laura Ursu, director hotel: Gradul de ocupare este de 60 la sută în această peioadă, dar clienții pot să aibă parte de diferite activități, chiar dacă vremea nu ne ajută.

Mariana Tinu, reprezentant hotel: Chiar dacă plouă afară, clienții noștri pot beneficia de piscina, pe bază de programare. Piscina include saună, salină, fitness.

Prețul mediu al cazării, pentru vacanța de Rusalii la munte, a fost de 55 de euro de persoană, la un hotel de patru stele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Ploile torenţiale din ultimele zile au dat peste cap planurile turiştilor pentru vacanţa de Rusalii