Antena Meniu Search
x

Video Podul care face legătură între Sighetu Marmației și localitatea ucraineană Solotvino, umplut în fiecare zi de jucării pentru cei mici

De trei săptămâni, de când Ucraina este sub asediu, România a devenit casă pentru mii de copii din ţara vecină. Însoțiți de mamele lor şi cu gândul la taţii rămaşi să lupte pe front, sunt speriaţi că nu îşi mai vor vedea vreodată casa. Cei care vin pe la vama de la Sighetu Marmaţiei au însă parte de o mică bucurie. Podul de la punctul de trecere a frontierei este plin cu jucării. Fiecare poate să-şi aleagă una înainte de a intra în România. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 19.03.2022, 20:38

Vezi și

Un mic tigru de pluş, primit în dar de la un voluntar român, i-a înseninat ziua Mariei. Fetiţa a traversat pe o trotinetă podul care face legătura cu România, lăsând în spate bombardamentele din ţara ei. Puţin mai departe de ea, un alt copil zâmbeşte fericit că are o jucărie nouă.

Gestul aduce un strop de fericire şi mamelor, care au fost nevoite să plece în fugă împreună cu copiii.

"Este foarte frumos că oferiţi aşa ceva copiilor, pentru că noi nu am luat multe lucruri cu noi, în special jucării pentru că sunt grele. Este foarte frumos că le oferiţi, mai ales pentru copii mici".

Podul care face legătură între Sighetu Marmației și localitatea ucraineană Solotvino este în fiecare zi umplut de jucării pentru cei mici. Iar totul a început încă din prima noapte de război, pe 24 februarie, atunci când un localnic a venit la vamă să-i ajute pe cei care fugeau din calea bombardamenelor.

Pe acelaşi subiect

Adrian, iniţiator: Veneau multe mămici cu copiii din partea cealaltă şi am hotărât să vin pe pod să le ajut, să le iau bagajele de pe partea ucraineană pe partea noastră. Iar mămicile când vroiam să le iau genţile se speriau.

Și atunci i-a venit ideea. A plecat acasă, a luat jucăriile fetelor sale și a făcut un troc. O jucărie pentru copil în schimbul încrederii mamei, care accepta astfel ajutorul său.

 Adrian, inițiator: Zâmbetul e sufiecient, doar atât. Un zâmbet e suficient.

Ideea a fost preluată de către polițiștii de frontieră, voluntari şi angajații ISU. Iar astfel, în fiecare zi, podul se transformă într-un uriaş depozit de jucării.

Iulia Stan, ITPF Sighetu Marmației: Am văzut o fetiţă care a venit cu mama ei, iar la un moment a fugit bucuroasă înspre o jucărie, intre timp s-a răzgândit, a văzut o altă jucărie şi s-a dus chiar la cea de-a treia jucărie. Eu i-am spus că poate să le ia pe toate cele 3, în schimb mama ei i-a spus să-şi aleagă doar una şi i-a explicat că sunt şi alţi copilaşi.

De la începutul războiului şi până în prezent, mii de jucării au fost aşezate pe pod pentru a fi oferite copiilor ucrainenii, care astfel intră în România cu zâmbetul pe buze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Podul care face legătură între Sighetu Marmației și localitatea ucraineană Solotvino, umplut în fiecare zi de jucării pentru cei mici