Antena Meniu Search
x

A apărut o nouă poliță de asigurare, pentru bicicletele furate

În România se fură sute de biciclete în fiecare zi. Cei mai mulţi proprietari nu le mai recuperează niciodată. Este şi motivul pentru care a apărut un nou tip de asigurare, care îi poate despăgubi pe proprietari în astfel de situaţii.

de Redactia Observator

la 16.08.2019, 21:12

Vezi și

În România se fură sute de biciclete în fiecare zi. Cei mai mulţi proprietari nu le mai recuperează niciodată. Este şi motivul pentru care a apărut un nou tip de asigurare, care îi poate despăgubi pe proprietari în astfel de situaţii. Cele mai ieftine poliţe pornesc de la câteva zeci de lei pe an şi pot ajunge la câteva mii, în funcţie de valoarea bicicletei.

În traficul sufocant din Capitală, bicicleta a devenit un mijloc de transport tot mai popular. Dar, cu cât sunt mai mulţi biciclişti, cu atât creşte şi numărul incidentelor. O poliţă de asigurare poate fi colacul de salvare al celor care îşi petrec mai mult timp pe două roţi decât la volan.

Preţul unei poliţe de asigurare reprezintă 10, chiar 20 la sută din valoarea bicicletei, aşa că pentru una care a costat 2.000 de lei, aţi putea plăti o poliţă de 180 de lei pe an.

În cazul unui furt sau al unei tâlhării, trebuie să depuneţi imediat plângere la poliţie. Pe baza acesteia, veţi primi despăguburi de la compania de asigurări.

Atenţie, însă! Nu vă puteţi recupera banii în situaţia în care împrumutaţi bicicleta altcuiva şi nu o mai primiţi înapoi şi nici dacă incidentul reclamat a fost provocat de o persoană care locuieşte în aceeaşi gospodărie cu dumneavoastră.

Pentru a fi asigurate, bicicletele nu trebuie să fie mai vechi de cinci ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » A apărut o nouă poliță de asigurare, pentru bicicletele furate