Antena Meniu Search
x

Observator Special! Politetea romanilor in transportul in comun

Transportul in comun prezinta cateva avantaje, dar si o gramada de dezavantaje. Aglomeratia, hotii de buzunare, indivizii certati cu apa si cu sapunul, dar si "luptatorii pe locuri".

Vezi și

Sunt cei care nici nu s-au deschis bine usile autobuzului, ca s-au si repezit spre scaunul vizat, fara sa tina cont ca in jurul lor exista oameni care chiar ar trebui sa stea. Totusi, cum ar putea fi sensibilizate astfel de persoane?

O mana bandajata, o sacosa, o statie de autobuz la o ora de varf. Atat le-a trebuit reporterilor Observator Special pentru a realiza filmarea cu camera ascunsa. Soseste prima masina. Reporterul "accidentat" urca impreuna cu restul calatorilor. Bandajul atrage privirile, dar cam atat. Dupa o statie, o doamna se ridica si cedeaza locul tinerei "suferinde". O alta o ajuta putin si cu bagajele.

Al doilea autobuz, aceeasi situatie. Deloc surprinzator, chiar si reactia oamenilor a fost aceeasi. S-au uitat si atat. Dupa doua statii de mers in picioare si de data aceasta tot o doamna a fost cea care si-a cedat locul.

In al treilea autobuz, insa, chiar si cu o mana rupta si cu cealalta ocupata de bagaje, reporterul nostru n-a mai avut noroc. Nimeni nu a cedat scaunul pe care l-a ocupat cu atata efort.

In ciuda esecului, reporterii au incercat sa vada care este comportamentul calatorilor la vederea unei femei fara probleme de sanatate, dar care are o sacosa destul de grea. Rezultatul a fost previzibil. Nimeni nu s-a ridicat de pe locul obtinut cu chin si jale. Absolut nimeni.

Concluzia este ca politetea din mijloacele de transport depinde doar de starea de sanatate a oamenilor de langa noi, din pacate, uneori, nici atunci. Insa un gest mic din partea fiecaruia, ar fi o mare diferenta pentru toti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Observator Special! Politetea romanilor in transportul in comun