Antena Meniu Search
x

Poliţia a început o anchetă pentru fals în acte, la o mânăstirea din Prahova

Bani şi presiuni pentru închiderea unui dosar şi retragerea unei plângeri! Sunt acuzaţiile grave aduse mai marilor prelaţi de la Urlaţi de o tânără angajată fictiv la o biserică.

Vezi și

Bani şi presiuni pentru închiderea unui dosar şi retragerea unei plângeri! Sunt acuzaţiile grave aduse mai marilor prelaţi de la Urlaţi de o tânără angajată fictiv la o biserică.

-I-a oferit zece mii de lei, o sută de milioane, zece mii de lei, ca să semneze toate hârtiile.

-Vezi, Doamne, sunt banii mei care mi se cuveneau după atâtea luni, că eu am figurat ca şi angajată acolo.

-S-a rezolvat, domnule, nu a venit la serviciu.

Pe acelaşi subiect

Este răspunsul bisericii la patru luni după ce reporterii Observator scoteau la iveală angajările fictive pe fonduri europene la o mânăstire din Prahova. Iuliana afla peste noapte că pe lângă cele opt ore pe care le petrecea la birou, la Fisc figura cu alte opt lucrate la parohia din Apostolache. Imposibil, spune legea. 

-Dacă nu a venit la serviciu, de când s-a angajat şi până acuma, pe dvs. v-ar plăti?

Un dosar de angajare lăsat la biroul de resurse umane al lăcaşului de cult s-a transformat într-un dosar la serviciul economic al Poliţiei Prahova. Pentru că dările la stat îi erau achitate de biserică, iar venitul fictiv era mai mare decât cel real, Iuliana nu a beneficiat de reducerile de taxe la facultate. 

-Dacă eu nu am beneficiat de niciun ban, nu am semnat nimic niciodată, nu am contract, nimic, ştat, nimic, nu am de ce să fac chestia asta.

Angajaţi ai parohiei au fost deja audiaţi pentru suspiciunea de fals în acte. Feţele bisericeşti au găsit între timp şi un vinovat. 

-Pentru că nu ai putut şi nu s-a semnat contractul de muncă, eu îmi pierd locul de muncă. 

Reprezentanţii Protopopiatului Urlaţi nu fac niciun comentariu. O cercetează disciplinar pe fată pentru că nu s-a prezentat la serviciu. 

-Nu avem voie să dăm interviuri. 

În paralel, şi biroul de audit al Patriarhiei Române a demarat o anchetă internă. Între timp, preotului care a recunoscut echipei Observator cele petrecute la parohia din Prahova i s-a interzis să mai vorbească public. Altfel, spun surse apropiate de anchetă, şi-ar putea pierde funcţia.

Contractul nu a fost însă semnat. O recunoaşte angajata bisericii din Urlaţi. 

-Îmi pare rău că, dacă... proastă şi eu... că dacă nu ţi-am pus, uite Iuliana, ăsta e contractul, uite aşa... Mă rog, nu mi-am dat seama, sincer. Sunt sinceră cu tine. Te rog semnează contractul!

În timp ce presiunile la adresa Iulianei continuă, poliţiştii au cerut deja şi documente oficiale de la mânăstire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Poliţia a început o anchetă pentru fals în acte, la o mânăstirea din Prahova