Antena Meniu Search
x

Poliţist de frontieră, REŢINUT pentru contrabandă cu ţigări la Vaslui. Cum îi ajuta vameşul pe traficanţi

Şase persoane, între care un agent de poliţie de frontieră, au fost reţinute pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT Vaslui, pentru contrabandă cu ţigări. Vameşul i-ar fi ajutat pe traficanţi csă introducă marfa în ţară prin alte locuri decât cele pentru control.

Şase persoane, între care un agent de poliţie de frontieră din Vaslui, au fost reţinute pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT Vaslui, pentru contrabandă cu ţigări. Vameşul i-ar fi ajutat pe traficanţi csă introducă marfa în ţară prin alte locuri decât cele pentru control.

Potrivit unui comunicat de presă de la Direcţia Generală Anticorupţie Vaslui, reţinerile au fost făcute în dosarul în care, duminică, au avut loc percheziţii la 35 de locuinţe, fiind aduse la audieri, cu mandate, 50 de persoane. În afara de cele 6 persoane reţinute, procurorii au dispus, pentru alţi 2 suspecţi, măsura controlului judiciar.

Agentul de poliţie este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi complicitate la contrabandă în formă continuată.

Anchetatorii susţin că pe data de 20 septembrie 2016, în mod direct, acesta a pretins sume de bani în legătură cu îndeplinirea unui act contrar îndatoririlor sale de serviciu, constând în aceea că, din proprie iniţiativă a propus unui colaborator autorizat în cauză înlesnirea introducerii în ţară a unor cantităţi de ţigări din Republica Moldova, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal.

De asemenea, în perioada 2015 - 2016, a înlesnit în mod repetat introducerea în România de ţigări provenite din Republica Moldova, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal.

Duminică au avut loc percheziţii la domiciliile suspecţilor, acţiune la care au participat poliţiştii anticorupţie din Vaslui, Iaşi şi Bacău, au participat efective din cadrul S.C.C.O. Vaslui, B.C.C.O. Iaşi şi Bacău, suportul de specialitate fiind asigurat de către Serviciul de Operaţiuni Speciale Vaslui.

Acţiunea a fost derulată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui şi a Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Poliţist de frontieră, REŢINUT pentru contrabandă cu ţigări la Vaslui. Cum îi ajuta vameşul pe traficanţi