Antena Meniu Search
x

Explicaţiile poliţiştilor după ce la Tulcea un agent a scos pistolul, în faţa unei mulţimi furioase care-l pălmuise şi îl înjurase

Scene incredibile au fost filmate în Tulcea. Un poliţist care încerca să reţină un şofer recalcitrant a fost atacat de martorii evenimentului.

Vezi și

Scene incredibile au fost filmate în Tulcea. Un poliţist care încerca să reţină un şofer recalcitrant a fost atacat de martorii evenimentului. Omul legii, care era singur în misiune, a folosit spray-ul lacrimogen pentru a-l putea imobiliza, dar bărbatul a început să se simtă rău. Revoltaţi că agentul vrea să-l bage în maşină cu forţa, martorii l-au înjurat şi chiar pălmuit. Ba chiar l-au sfidat în momentul în care poliţistul a scos pistolul ca să se apere de furia lor.

"Dă cu pistolul! Dă, mă, cu pistolul! Băga-mi-aş..., omori lumea?" Pălmuit, înjurat, împins şi înconjurat de oamenii furioşi, poliţistul este forţat să-şi scoată arma. Ţeava pistolului este îndreptată spre mulţimea revoltată. Dar nimeni nu pare intimidat. Mai mult, martorii îl provoacă pe agent. 

- Stai că trag! 

- Trage, mă! Trage, mă! 

Pe acelaşi subiect

- Stai că trag! 

- Du-te, mă,... Trage, mă! 

- Omoară-mă, mă,...!

"A acţionat în funcţie de situaţia creată. Uitaţi-vă la raportul de forţe, 5-6 la 1. Martori care pălmuiesc poliţia. Unde în lume asta aţi mai văzut aşa ceva? Unde credeţi dumneavoastră că se mai poate întâmpla aşa decât în România.", spune Dumitru Coarnă, preşedintele sindicatului poliţiştilor.

Scandalul a început cu doar câteva minute înainte. Omul legii, singur în misiune, îi ceruse unui taximetrist să mute maşina pe care o parcase pe o trecere de pietoni. Dar bărbatul a devenit recalcitrant, iar poliţistul este nevoit să-l imobilizeze. Fără întăriri, a fost nevoit să folosească spray-ul lacrimogen.

"Bă, lasă-l, mă, încet, că n-a omorât un om, până la urmă a parcat pe trecerea de pietoni, băi!" Şoferul recalcitrant refuză să coopereze cu omul legii. Deşi e încătuşat, încearcă să se împotrivească. Însă, din cauza gazelor inhalate, începe să se simtă rău. Este momentul în care mulţimea de  martori explodează.

Imaginile revoltătoare au ajuns şi la mai marii din IGPR, care au trimis corpul de control la inspectoratul de Poliţie Tulcea. Vor să afle de ce omul legii era singur. Reprezentanţii poliţiştilor spun însă că scenele incredibile sunt efectul unei probleme grave: "Nu trebuie sa trimiţi corp de control să constaţi deficit de personal de 25.000 de oameni. În toata Ţara Românească. Fără excepţie. Mediul rural, de exemplu, e scăpat de sub control. Mediul rural este scăpat de sub control. Acolo trebuiesc angajări de sută la sută.", spune Dumitru Coarnă.  

Pe numele bărbatului care l-a lovit pe poliţist a fost deschis dosar penal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Explicaţiile poliţiştilor după ce la Tulcea un agent a scos pistolul, în faţa unei mulţimi furioase care-l pălmuise şi îl înjurase