Antena Meniu Search
x

Politisti rutieri retinuti: Luau spaga pentru infractiuni inventate

Unul dintre politistii arestati pentru spaga inventa abateri cand nu pica nimic in plasa. Cel putin asa spun o parte dintre martori.

Vezi și

Oamenii s-au plans ca au fost jecmaniti degeaba. Nici macar nu incalcasera vreo lege cand politistul i-a tras pe dreapta. Cu banii luati, soferii au facut plangere. Asa au fost dati de gol cei noua agenti.

Modul de operare al agentilor era simplu. Opreau soferi in trafic, uneori chiar si fara motiv, si ii "amendau" pe loc. Pentru diverse incalcari, chiar si fictive, ale codului rutier.

La dosar, procurorii au adunat mai multe dovezi si cazuri. Intr-una din intamplari, unul dintre agentii de la rutiera ar fi tras pe dreapta un sofer fara un motiv real, dar i-a spus ca nu ar fi acordat prioritate pietonilor.

Soferul a platit pe loc 140 de lei, adica jumatate din suma, conform legii. Doar ca nu a primit chitanta. In plus, pe procesul verbal era sanctionat drept pieton care nu ar fi trecut regulamentar strada.

In alt caz, tupeul politistilor ar fi mers si mai departe. Cand o soferita a motivat ca are doar 70 de lei in poseta, agentul i-a aratat bancomatul. Cat despre chitanta. politistul i-a spus ca nu are chitantierul la el. Nu a avut nici pentru banii luati de la ofiterul DGA sub acoperire.

Sapte politisti au fost arestati pentru luare de mita, abuz in serviciu si fals.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Politisti rutieri retinuti: Luau spaga pentru infractiuni inventate