Antena Meniu Search
x

Bărbat căzut în stradă, salvat de un pompier în timpul liber. ”Salvatorul nu trebuie să fie un erou”

Un pompier din cadrul ISU Vaslui a văzut o persoană căzută pe stradă și i-a acordat primul ajutor, victima fiind conștientă, însă cu o plagă sângerândă la nivelul capului.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.04.2020, 09:23

Bărbat căzut în stradă, salvat de un pompier în timpul liber
Bărbat căzut în stradă, salvat de un pompier în timpul liber - Facebook/ ISU Vaslui
  • Pompierul i-a acordat primul ajutor bărbatului căzut pe stradă.
  • Victima era conștientă, însă cu o plagă sângerândă la nivelul capului.

Incidentul s-a petrecut marți, în jurul orei 11, la Bârlad, când Iosip George era în timpul său liber.

Potrivit ISU Vaslui, victima, un bărbat de 50 de ani, se afla în stare de conștiență și prezenta o plagă sângerândă la nivelul capului, drept pentru care pompierul, ajutat de o persoană aflată în trecere, a oprit hemoragia și a dat indicații precise către dispeceratul unității privind localizarea evenimentului. 

În scurt timp, la fața locului a ajuns o ambulanță SMURD, victima fiind preluată de către echipaj în stare stabilă și transportată la Spitalul Municipal de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad.

”Această știre nu este despre colegul nostru sau despre ISU Vaslui, pentru că pe colegul nostru cu care ne mândrim că este angajatul nostru, îl cunoaștem foarte bine și nu este la prima acțiune de acest gen. (...) Această știre este despre noi toți cei care în viața de zi cu zi, ne putem identifica cu persoana ”salvatorului”. 

Salvatorul nu trebuie să fie un erou, nu trebuie să facă fapte mărețe. Salvatorul este acea persoană care atunci când e nevoie acționează și ajută după posibilitățile sale. Orice gest, oricât de neînsemnat ar putea părea, poate salva o viață.

Dragostea față de semeni și dorința puternică de a-i salva ori de câte ori este nevoie, sunt trăsături care fac parte din caracterul salvatorului. Atunci când vine vorba de salvarea vieților omenești fiecare minut contează, iar ajutorul acordat poate face diferența”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Bărbat căzut în stradă, salvat de un pompier în timpul liber. ”Salvatorul nu trebuie să fie un erou”