Antena Meniu Search
x

Ponta: Vom renunta la programul "Cornul si laptele" si dam banii catre after-school

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, ca Guvernul intentioneaza sa renunte la programul "Cornul si laptele", urmand ca banii sa fie directionati catre programele after-school, care ar putea intra in aplicare din toamna.

Vezi și

"Vreau aceiasi bani sa incercam sa-i folosim la ceva mai util, de exemplu, la after-school, pentru ca in acest moment sunt copii care intr-adevar au nevoie, si vin la scoala si este bine pentru parinti - vorbesc de cei din familii modeste -, unde programul isi atinge scopul si sunt foarte multi copii care nu mananca nici cornul respectiv, nici nu beau laptele, il arunca, il irosim absolut degeaba. Un program mai tintit pentru cei care au nevoie de ajutor, cum este cel de after-school. Sunt parinti care isi iau copiii acasa si sunt parinti care stau la serviciu pana tarziu si nu au ce sa faca cu copilul, or, exact aceiasi bani putem sa-i folosim mult mai bine", a declarat Ponta, inainte de sedinta USL.

El a explicat ca sunt zece ani de cand functioneaza acest program si ca intentioneaza modificarea acestuia deoarece "partea lui buna s-a epuizat si acum multe zone arunca banii degeaba".

"O sa facem o evaluare, pentru ca orice asemenea program poate fi facut incepand cu anul scolar care incepe in toamna", a completat Ponta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Ponta: Vom renunta la programul "Cornul si laptele" si dam banii catre after-school