Porumb de la coşul de gunoi, vândut turiştilor de pe litoralul românesc (Video)

De Redactia Observator.
Publicat: 20.06.2019, 21:48.
Actualizat: 20.06.2019, 21:50

Cu rime alese sau doar cu tupeu, vânzătorii ambulanţi de pe litoral vând alimente periculoase. Şi în acest sezon, se plimbă printre turişti cu găleţi murdare pline cu porumb fiert, gogoşi ţinute în soare şi saci cu pufuleţi expiraţi.

Cu rime alese sau doar cu tupeu, vânzătorii ambulanţi de pe litoral vând alimente periculoase. Şi în acest sezon, se plimbă printre turişti cu găleţi murdare pline cu porumb fiert, gogoşi ţinute în soare şi saci cu pufuleţi expiraţi. Ca să-i prindă în plasă, poliţiştii locali patrulează în civil pe plajă. De frică să nu rămână fără marfă, mai mulţi comercianţi ambulanţi au aruncat porumbul la gunoi, apoi l-au recuperat şi au vrut din nou să-l vândă.

Îmbrăcaţi de plajă, poliţiştii locali patrulează în staţiuni. Când i-a văzut, o adolescentă a fugit în mare şi a luat cu ea şi sacii de pufuleţi.

Diana Sobaru, purtător de cuvânt Primăria Constanţa: Ăştia expiră, în curând, şi au făcut şi condens după cât au stat în soare. E clar că nu pot fi consumaţi

Aceşti indivizi au aruncat marfa la gunoi, de teamă să nu fie confiscată de poliţişti. Când au crezut că agenţii nu mai sunt în preajmă au recuperat-o şi au încercat din nou să o vândă.

Diana Sobaru, purtător de cuvânt Primăria Constanţa: Folosesc tot felul de metode să se anunţe între ei ca să nu fie depistaţi de echipajele poliţiei locale, însă agenţii noştri patrulează pe plajă chiar şi în civil

Amenzile sunt între 500 şi 5000 de lei. Dar nu-i sperie pe vânzătorii ambulanţi. Administratorii plajelor se plâng că nu pot scăpa de ei.

Paul Nicolae, administrator plajă: Noi, administratorii de plajă, putem doar să-i şuşuim aşa, precum găinile prin curte. Şiu, şiu, hai fugiţi! S-a întâmplat să-i scot pe aici şi ei intră pe acolo

La comercianţii autorizaţi, porumbul costă 5 lei. Dar tot cel de pe plajă se vinde mai bine.

Odată cu porumbul plimbat prin soare, puteţi cumpăra şi bacterii precum Salmonela, Stafilococ auriu sau E. coli.

Anii trecuţi, inspectorii de la Protecţia Consumatorului au găsit şi vânzători care spălau porumbul într-o toaletă mizerabilă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.