Antena Meniu Search
x

Piaţa muncii dă semne clare de revenire prin posturile disponibile în vânzări, construcții sau IT

Piaţa muncii dă primele semne clare de revenire. Pe măsură ce ne apropiem de finalul stării de urgenţă, angajatorii încep să reia angajările.

de Redactia Observator

la 08.05.2020, 21:25

Vezi și
  • Jumătatea dintre românii care au lucrat de acasă abia așteaptă să se întoarcă la birou.
  • Specialiștii se așteaptă la șomaj masiv în industria horeca din cauza lipsei de activitate.

Pe o singură platformă de joburi se postează zilnic 500 de noi locuri de muncă. Cele mai multe sunt în vânzări, construcţii, call center, IT şi logistică. 

Poate mai mult ca niciodată românii vor să muncească. Cătălin lucra la un restaurant din mall. Starea de urgenţă l-a trimis în şomaj tehnic.

Cătălin Alexandru, București: Îți e dor să te reîntorci la muncă? Să știi, da! Nebunia aia, oamenii în mall. Decât să stai acasă. Izolat. Se deschide, să fie în siguranță pentru toată lumea.

O doamnă s-a reîntors deja la serviciu: "Am fost în șomaj tehnic două săptămâni, după care am reînceput lucrul. Lucrez într-o tipografie".

Un studiu recent arată că jumătate dintre salariaţi vor să meargă la birou. Oamenii cred că economia trebuie repornită cu orice risc. Sunt şi alţii care preferă să lucreze de acasă şi în perioada următoare. 13 la sută consideră reîntoarcerea la job riscantă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Corina Diaconu, manager agenție recrutare: Piața muncii se va adapta noului context. Cam toate companiile au luat măsuri pentru a asigura întoarcerea oamenilor la job. O parte din ei au operat distanțări ale birourilor astfel încât oamenii să nu stea aproape unii de alții. Alte companii s-au gândit la o activitate care să se desfășoare în ture sau care să se desfășoare o parte de acasă, o parte de la birou astfel încât angajații să se rotească.

Şi angajările au fost reluate. Pe o singură platformă de recrutare sunt postate zilnic 500 de noi locuri de muncă. Cele mai multe joburi sunt în vânzări, construcţii, call center, IT şi logistică.

Sunt însă şi sectoare economice în care nu se vor face angajări, spun experţii. Ba din contră.

Oana Botolan, specialist piața muncii: Sunt domenii în care nici nu se vor face angajări și vom vedea o creștere a ratei șomajului. E vorba de horeca, e vorba despre serviciile hoteliere, restaurante, tot ce înseamnă horeca pentru că acolo, nefiind activitate, chiar dacă acum nu există șomaj, acesta va apărea în mod clar.

Peste 925 de mii de contracte de muncă, cele mai multe în industria prelucrătoare şi în cea a ospitalităţii, sunt în continuare suspendate. Peste 320 de mii de români au fost concediaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Piaţa muncii dă semne clare de revenire prin posturile disponibile în vânzări, construcții sau IT