Antena Meniu Search
x

Potop în mai multe localităţi din Constanţa. Apa a depăşit un metru adâncime pe mai multe străzi!

Două ore a plouat în Techirghiol. Şi centrul localităţii constănţene a fost complet inundat. Apa a depăşit un metru adâncime şi a luat maşinile pe sus.

Vezi și

Două ore a plouat în Techirghiol. Şi centrul localităţii constănţene a fost complet inundat. Apa a depăşit un metru adâncime şi a luat maşinile pe sus. Primarul a cerut ajutorul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru că nu avea dotările necesare. Ploile au provocat inundaţii şi în celelalte oraşe din judeţ.

În centrul oraşului Techirghiol, apa ajunge până la brâu. Maşina acestui bărbat a fost luată de viitură şi depusă lângă un sens giratoriu. A venit să-şi recupereze măcar bicicleta din portbagaj.  

Pe străzile care duc spre centrul oraşului, apa curgea în această dimineaţă ca un pârâu. Circulaţia a devenit imposibilă.

Iulian Soceanu, primar Techirghiol:

Din păcate, cantitatea de apă care a depăşit peste 65 - 70 de litri pe metru pătrat ne-a creat foarte mari probleme. Apa are undeva la un metru, un metru şi puţin adâncime.

Radu Nenciu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Techirghiol:

La Techirghiol problema este că zona centrală a oraşului este într-o zonă de pantă, este de fapt baza unei pante. Iar toată apa care se scurge din partea mai înaltă, ajunge în zona centrală.

S-a întâmplat după numai două ore de ploaie. Primăria a intervenit cu două utilaje, pentru a înlătura maşinile de pe drum. Pentru că motopompele din dotare nu erau suficiente, a fost solicitat ajutor suplimentar.

Iulian Soceanu, primar Techirghiol:

Ne-au sunat şi cei de la ISU, ne-au sunat şi cei de la Prefectură. Avem tot sprijinul din partea tuturor. Dar cu Dumnezeu şi cu natura e cam greu să te pui.

Degajarea apei s-a făcut cu utilaje împrumutate de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Canalizarea a fost inutilă.

Marius Crăciun, pompier:

Intervenim cu o motopompă de capacitate mare. În ajutorul nostru şi colegii de la Apele Române, cu trei motopompe transportabile.

Radu Nenciu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Techirghiol:

Canalizarea este subdimensionată şi nu numai în Techirghiol. Peste tot. Şi în Constanţa, cum spuneam, şi în Eforie. Sunt aceleaşi probleme. 

Probleme care s-au văzut şi în reşedinţa de judeţ, unde cantitatea de apă a ajuns la 16 litri pe metru pătrat.

Ploile puternice au afectat şi Mangalia, Medgidia sau Tuzla. După aversele de dimineaţă, au urmat intensificări ale vântului care au depăşit 50 de kilometri la oră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Potop în mai multe localităţi din Constanţa. Apa a depăşit un metru adâncime pe mai multe străzi!