Antena Meniu Search
x

Video Povestea gorjeanului care şi-a transformat gospodăria într-o operă de artă. Totul a pornit din dorinţa de răzbunare: ''A plecat şi m-a lăsat cu 5 copii''

Un gorjean a reuşit să îşi transforme gospodăria într-o adevărată operă de artă. Bărbatul a construit în propria curte nu doar o casă, ci şi mai multe anexe, toate din sticle. Nu s-a oprit aici şi a lucrat şi la interiorul încăperilor. Printre soluţiile ingenioase pe care le-a pus în practică se numără şi un tavan din sticle de plastic care, spune artistul, păstrează răcoarea pe timpul verii.

Alin Stan
de Alin Stan

la 26.01.2022, 18:28

Vezi și

Pentru Vasile Piscureanu din Jupâneşti, imaginaţia şi creativitatea nu au limite. Bărbatul a construit singur o casă din sticle, demnă de expoziţiile de artă contemporană. Totul a început în urmă cu 25 de ani.

Vasile Piscureanu: Printr-o răzbunare. Mama copiilor a plecat, m-a lăsat cu 5 copii. Şi ca să pot să mă răzbun... pe ce? Pe sticle goale. Nu m-am răzbunat pe persoana respectivă. M-am răzbunat pe muncă. După aia, în decurs.. de răzbunare pe sticle, am devenit prieten cu mama copiilor.

Zece mii de sticle, 66 de saci de ciment şi 16 tone de nisip au fost ingredientele succesului. A adunat totul cu mâna lui şi a creat din nimic mica lui comoară.

Vasile Piscureanu: Pe drum, când veneam cu bicicleta. După aceea, la cârciumi. Am luat ultima tură o remorcă de sticle, vă daţi seama. Prima casă a durat 1 an, 4 luni şi o săptămână, vopsită, aranjată. Şi fără cofrag, fără fier, în pământ băgată două palme. Şi înaltă are 5 metri, consolidată prin 20 de picioare.

Pe acelaşi subiect

Pentru iluminat a folosit drept aplice, ecrane de televizor cu tub. Câţiva robineţi, frumos încrustaţi în siluetele unor statui, răsar din loc în loc prin pereţi. Dar originalitatea lui nu s-a oprit aici. Tavanul unei alte încăperi este şi el din altă lume. Şi cum avea nevoie şi de un loc de stat cu prietenii, gorjeanul a recreat şi Masa Tăcerii.

Fiul este mândru de reuşita tatălui

Fiul său priveşte cu mândrie creaţiile tatălui. 

Romeo Piscureanu, fiul bărbatului: Eram copil mic, îţi dai seama, în 97. L-am ajutat numai la curăţenie, la frecat funduri la sticele cu lingura şi cu peria. A făcut multă muncă, a chibzuit să facă un lucru frumos. Îmi place şi mie, cred că este cea mai frumoasă casă din zona Gorjului, în afara de Brâncuşi.

Bărbatul spune că nu se opreşte aici, iar pe viitor vrea să ridice o coloana a Infinitului, însă din cauciuc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Povestea gorjeanului care şi-a transformat gospodăria într-o operă de artă. Totul a pornit din dorinţa de răzbunare: ''A plecat şi m-a lăsat cu 5 copii''