Antena Meniu Search
x

Video Povestea lui Călin, primul jandarm care salvează vieţi de pe placa de snowboard: "Îmi fac treaba cu plăcere!"

De pe schiuri, ATV-uri sau snowmobil... pe snowboard. Este povestea unui jandarm montan din Braşov care a devenit primul militar al Jandarmeriei Române, ce foloseşte placa de snowboard în interes de serviciu. Astfel, tânărul jandarm reușește să întoarcă zilnic privirile tuturor turiştilor aflaţi pe pârtia Postăvaru.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 25.03.2023, 14:01

Vezi și

Călin are 23 de ani, este sergent major al Jandarmeriei Montane Braşov de şase luni, iar acum omul care asigură ordinea şi protecţia turiştilor, de pe placa de snowboard.  

Călin Corboş, jandarm: Muntele pentru mine reprezintă putere, liniște și armonie. În momentul în care ești pe munte, poți să te liniștești, poți să-ți pui gândurile în ordine, altfel poți să-ți faci activitățile. 

Tânărul a participat deja la două acțiuni dificile

Chiar în primul sezon pe pârtie, ca militar al Jandarmeriei Montane, tânărul a participat deja la două acțiuni dificile, de recuperare a unor turiști rătăciți în masivul Postăvarul. 

Pe acelaşi subiect

Discuţie jandarm - turist: Am zis că dacă vă pot ajuta cu ceva, nu, mersi fain. Să ştiţi că aveţi tot sprijinul din partea noastră. 

Călin Corboş, jandarm: Îmi fac treaba cu plăcere, adică activitatea, acțiunea pe care o desfășor o fac cu placa de snowboard, însă sunt lucruri pe care trebuie să le facem cu seriozitate maximă, ca lucrurile în stațiune să fie așa cum trebuie. 

Iar admiraţia turiştilor nu a întârziat să apară. 

Reporter: Vi se pare o idee bună?

Turistă: Sperăm să nu fie nevoie de prea multe intervenţii, nici pe placă, nici pe schiuri. 

Primul militar al Jandarmeriei Române, care foloseşte placa de snowboard în interes de serviciu

Chiar dacă sezonul de snowboarding e pe sfârșite în masivul Postăvarul, pentru misiunile Jandarmeriei Montane nu există final.

Luiza Dănilă, purtător de cuvânt IJJ Braşov: Rolul nostru principal este acela de a face posibil ca totul, pe pârtiile de schi, să se desfășoare în cele mai bune condiții, să fie oamenii echipați corespunzător. Mai sunt și situații în care persoane se rătăcesc și aici este rolul nostru, de a-i aduce în stațiune. 

Tânărul este primul militar al Jandarmeriei Române, care foloseşte placa de snowboard în interes de serviciu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Povestea lui Călin, primul jandarm care salvează vieţi de pe placa de snowboard: "Îmi fac treaba cu plăcere!"