Povestea Mariei Rogojan, balerina care i-a impresionat pe italieni cu talentul său. Tânăra a primit o bursă pretigioasă, la Roma

De Redactia Observator.
Publicat: 02.05.2021, 08:20.
Actualizat: 02.05.2021, 10:25

Maria Rogojan se numără printre cele mai talentate balerine de la noi din țară. Este o tânără pasionată de dans, un suflet frumos care a reușit să impresioneze lumea cu talentul ei. Italienii au fost încântați de forța prin care transformă dansul în magie. Au recompensat-o cu o bursă, la una dintre cele mai importante universități de dans contemporan din Roma. 

În spatele strălucirii de pe scenă, fiecare balerină are o poveste care poate fi oricând transformată într-o carte de succes. Talentul Mariei a fost descoperit în urma cu 14 ani, atunci pășea pentru prima data la Clubul de Excelență al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Aici a făcut cursuri de teatru, desen, engleză, regie de film și scenaristică.

Maria Rogojan, balerină: Eram un copil foarte creativ, foarte energic. Bunicii mei împreună cu părinții se tot gândeau ce să facă, unde sa mă trimită, să îmi descarc energia, sa îmi dezvolt imaginația.

Au urmat ani de muncă și dăruire, nopți nedormite, concursuri, sacrificii, dar și multe satisfacții. A dansat cu dragoste și din dragoste pentru balet. A câștigat sute de premii și medalii.

Maria Rogojan, balerină: Dansul este mijlocul meu de exprimare, este felul în care pot cel mai bine, cel mai sincer să mă exprim. Dansul este stiloul povestii mele.

Și-a dorit sa ajungă cât mai sus, să fie pe marile scene ale dansului. Anul acesta a primit provocarea vieții ei, să participe, timp de un an, la cursurile celei mai importante școli de dans contemporan din capitala Italiei.

Maria Rogojan, balerină: Reprezintă o oportunitate enormă pentru a mă dezvolta, pentru a ieși în lume, să îmi îndeplinesc visul, să dansez pe marile scene ale lumii.

Un vis pentru care a meritat să lupte, să își dezvolte talentul și să devină cea mai bună versiune a ei. De peste 30 de ani Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României se implică în sprijinirea și susținerea tinerilor talentați.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.