Antena Meniu Search
x

Praful saharian îşi face de cap în România! Director ANM: "Este neobişnuit ce se întâmplă, nu am mai văzut aşa ceva" (Video)

Ninsorile abundente şi viscolul au adus zăpadă portocalie în sudul ţării. 

Ninsorile abundente şi viscolul au adus zăpadă portocalie în sudul ţării. 

Începând din această dimineaţă, praful saharian şi-a făcut simţită prezenţa în mai multe judeţe din Dobrogea. La Constanţa, Galaţi şi Tulcea au putut fi surprinse peisaje cu tentă portocalie.

"Din Marea Mediterană ar veni un aer mai cald şi umed, dar întâlnind acest aer rece, precipitaţiile nu sunt sub formă de ploaie, ci sub formă de ninsoare. 

Acel ciclon foarte activ este un vârtej care absoarbe aerul de prin împrejurimi şi îl ridică în atmosferă şi poate să absoarbă şi un aer din nordul Africii, un praf saharian, care poate să ajungă până la nivelul norilor sau în nori şi prin precipitare acel aer saharian poate să dea o nuanţă de culoare stratului de zăpadă”, a declarat meteorologul Romica Jurca.

Florinela Georgescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, spune că nu a mai văzut aşa ceva în România, în ultimii zece ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Praful saharian îşi face de cap în România! Director ANM: "Este neobişnuit ce se întâmplă, nu am mai văzut aşa ceva" (Video)