Prefectura Braşov a sistat comercializarea produselor bogate în sare, zahăr şi grăsimi în mai multe şcoli
Prefectura Braşov a dispus sistarea ”în regim de urgenţă” a comercializării produselor neconforme în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ, după ce controalele au arătat că în unele şcoli şi licee funcţionează aparate de la care elevii pot cumpăra produse alimentare precum chipsuri, alimente cu conţinut ridicat de zahăr şi grăsimi sau băuturi bogate în zaharuri, anunţă news.ro.
Prefectura Braşov a dispus sistarea ”în regim de urgenţă” a comercializării produselor neconforme în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ, după ce controalele au arătat că în unele şcoli şi licee funcţionează aparate de la care elevii pot cumpăra produse alimentare precum chipsuri, alimente cu conţinut ridicat de zahăr şi grăsimi sau băuturi bogate în zaharuri.
”A fost semnalată existenţa în unele instituţii de învăţământ preuniversitar a unor aparate de distribuire a anumitor produse neconforme cu legislaţia în vigoare. Astfel, în sensul prevederilor Legii nr. 123 din 27.05.2008 pentru o alimentaţie sănătoasă (...) Distribuirea produselor neconforme în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Braşov va fi sistată în regim de urgenţă”, a informat, vineri, Prefectura Braşov.
Decizia a fost luată în urma primei şedinţe organizate la nivel judeţean privind implementarea Planului naţional comun de acţiune pentru creştere gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar, adaugă news.ro.
În unităţile şcolare nu se pot prepara, comercializa şi distribui anumite alimente: cu conţinut ridicat de zaharuri, sare, grăsimi sau băuturi răcoritoare
Potrivit legii care se aplică în toate unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particulare, în incinta acestor unităţi sunt interzise prepararea, comercializarea şi distribuirea oricăror alimente conţinute în lista prevăzută şi aprobată prin Ordinul Ministerului Sănătăţii Publice nr. 1563 din 12.09.2008.
Lista include alimente cu conţinut ridicat de zaharuri, sare, grăsimi, alimente cu conţinut de peste 300 kcal pe unitatea de vânzare, băuturi răcoritoare, alimente neambalate sau neetichetate, cu excepţia fructelor şi legumelor proaspete.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰