Antena Meniu Search
x

Pregătiri pentru redeschiderea teraselor

Proprietarii de terase au început, încă de ieri dimineaţă, să pregătească marea redeschidere de la 1 iunie. Au mărit distanţa între mese şi au amenajat trasee separate pentru intrarea şi ieşirea clienţilor.

de Redactia Observator

la 30.05.2020, 11:28

Vezi și
  • Puţini vor ridica preţurile pentru a mai amortiza din pierderi.
  • În primele săptămâni, se vor axa pe atragerea clienţilor.

N-au mai aşteptat normele de aplicare ale hotărârii de Guvern, care au venit abia pe seară. Documentul prevede o distanţă minimă de doi metri între mese şi max imum patru clienţi unul lângă altul, dacă nu fac parte din aceeaşi familie.

Patron: Ne apucăm de curăţenie pe etape. Avem trei zile să facem toate pregătirile. Cu dezinfectare, sters praful. Trebuzie să urmăm anumite reguli. Nu va mai fi ca înainte.

Se fac ultimele pregătiri pentru deschiderea terasei, după aproape trei luni, în care afacerea a fost închisă.

Patronul terasei a comandat deja băuturile care vor ajunge pe mesele clienţilor. Este a doua oară când pregăteşte deschiderea.

Dan Mehedinţu, patron terasă: S-a mai intamplat si acum doua saptamani. I-am chemat sa facem curatenie si din pacate nu am dat drumul la 15 mai.

Atunci, a cheltuit peste 30 de mii de lei, însă aproape de miezul nopţii a aflat că deschiderea teraselor va fi amânată.

Pentru prima oară după trei luni, bucătarii pregătesc reţetele tradiţionale. Redeschiderea teraselor aduce cheltuieli supliementare. Chiar şi fără un act normativ publicat, patronii au cumpărat dezinfectant, măşti şi mănuşi. Personalul va avea nevoie de ele când va servi la mese.

Dan Mehedinţu, patron terasă: Vor fi dezinfectannti la usi, covor cu cloramina pe el. Deja au inceput de ieri sa sune pentru rezervari pe terasa.

Una dintre regulile clare este distribuirea meselor. La cel putin un metru si jumtate una de cealata. Iar la fiecare masa vor sta maximum patru persoane.

Aproape 400 de mii de angajaţi din domeniul HORECA au fost trimişi în şomaj tehnic când a început epidemia de coronavirus. Acum, mulţi revin la serviciu.

Angajat: Acum este prima zi la curăţenie. Să deschidă mai repede, să muncim,avem copii, nu avem bani.

Daniel Mischie- director HORA: Industria restaurantelor avea un buget, anul acesta, de aproximativ 12 miliarde de lei. Estimăm că pierderile, în acest sens, pentru fiecare lună în care am fost închişi, din motive sanitare, sunt de aproximativ un miliard şi jumătate.

Redeschiderea teraselor va readuce în buzunarele proprietarilor de restaurante aproape 70 la sută din câştiguri.

Puţini vor ridica preţurile pentru a mai amortiza din pierderi, cred reprezentanţii domeniului HORECA.

În primele săptămâni, se vor axa pe atragerea clienţilor. În România sunt aproximativ 40 de mii de restaurante, dintre care 10 la sută doar în Capitală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Pregătiri pentru redeschiderea teraselor