Antena Meniu Search
x

Pregătirile pentru Paşte intră în linie dreaptă

Magazinele şi pieţele sunt pline ochi. Mii de oameni nu s-au oprit la casă, decât după ce şi-au burduşit coşurile cu produse.

Vezi și

 Şi este abia prima rundă de shopping. Cu listele în mână, românii au început să bifeze cozonacii, carnea de miel, vinul şi cofrajele de ouă. Prima oprire a fost la raionul de carne.

Nici nu se putea altfel. În funcţie de cât plăteau pentru carnea de miel, oamenii adăugau sau mai scoteau produse de pe listă. Aşa că au trecut la cântărit.

Mai exact, un kilogram de carne de miel costă 27 de lei. Cei care vor să cumpere o carcasă de 8-9 kilograme, trebuie sa plătească în jur de 220 de lei. Cine se mulţumeşte cu mai puţin, scapă, evident, mai ieftin.

De la raionul de carne, clienţii migrează spre raionul de cozonaci. Cei mai mulţi cumpără acum doar de test sau de poftă. Un cozonac cu nucă, stafide şi cacao costă 12 lei în magazin, iar pentru o masă îmbelşugată, doamnele cumpără cel puţin 2 cozonaci.

Aşa că, la final, e mai ieftin să cumperi din comerţ decât să prepare acasă. Cu lista în mână, clienţii magazinelor trec, pe rând, pe la raionul de fructe şi legume sau raionul cu bere şi vin.

Culmea, nu aici poposesc cel mai mult, ci la raionul cu ouă. La final, românii se îndreaptă către casele de marcat. Trag linie şi fac bilanţul. Iar dacă au uitat ceva de cumpărat, mai au o şansă. Mâine se anunţă vinerea neagră în târguri şi magazine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Pregătirile pentru Paşte intră în linie dreaptă