Antena Meniu Search
x

Pregătirile pentru Summitul din 2019, de Ziua Europei, sunt în toi la Sibiu

Autorităţile din oraşul care în urmă cu mai bine de un deceniu devenea capitală Culturală Europeană se întâlnesc cel puţin o dată pe lună să pună la punct toate detaliile legate de acest eveniment.

Vezi și

Autorităţile din oraşul care în urmă cu mai bine de un deceniu devenea capitală Culturală Europeană se întâlnesc cel puţin o dată pe lună să pună la punct toate detaliile legate de acest eveniment. Acolo sunt aşteptaţi zeci de şefi de state şi de guverne europene şi tot atâtea delegaţii oficiale, aşa că oraşul trebuie să arate impecabil. Autorităţile au mult de muncă: renovează faţade, asfaltează drumuri şi modernizeză clădiri.

Pe principalele artere din Sibiu, muncitorii nu au timp de stat. Asfaltează şi modernizează de zor drumurile. La anul, pe aici vor trece delegaţiile oficiale care vor participa la Summitul şefilor de stat şi de guverne europene. Şi la câţiva paşi distanţă e de muncă. Sediul Primăriei va fi punctul central al summitului de anul viitor revopsite. 

La fel ar trebui refăcute şi alte construcţii care se află pe traseul principal al delegaţiei oficiale. Locuitorii imobilelor din centrul istoric au primit înştiinţări să îşi renoveze cât mai repede faţadele caselor, mai ales că multe dintre ele sunt vechi, iar asta se vede.

Cum nu toţi oamenii şi-au permis cheltuielile de renovare, mulţi s-au trezit cu amenzi. Ultimele renovări de amploare au fost realizate la Sibiu cu mai bine de 10 ani în urmă, când oraşul a devenit Capitală Culturală Europeană. 

În plus, multe dintre faţade sunt colorate în fel şi chip de cei care ţin morţiş să îşi demonstreze talentul pe pereţii clădirilor. Numai în ultimele luni, poliţiştii locali au identificat peste 100 de astfel de cazuri. Acum îi caută pe vinovaţii care riscă amenzi şi de 2000 de lei! 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La summitul din luna mai a anului viitor, sunt aşteptaţi 27 de şefi de state şi de guvern din Europa şi 400 de invitaţi de rang înalt, aşadar măsurile de securitate vor fi unele excepţionale.

Întregul oraş va fi impanzit de camere video. Noul sistem de supraveghere va fi instalat in baza unui raport intocmit de Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de telecomunicatii Speciale si SRI. Implementarea noului sistem costa peste 3 milioane de euro. 

Summitul de la Sibiu este primul de acest gen organizat după Brexit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Pregătirile pentru Summitul din 2019, de Ziua Europei, sunt în toi la Sibiu