Antena Meniu Search
x

Premierul britanic spune că declaraţiile lui Merkel privind Brexit arată că negocierile se anunţă dure

Premierul britanic Theresa May a subliniat joi că declaraţiile cancelarului german Angela Merkel în privinţa Brexit, precum şi faptul că cele 27 state care vor rămâne în UE se unesc pentru a se opune Regatului Unit, arată că negocierile de divorţ se anunţă dure, relatează BBC News, citat de News.ro

Premierul britanic, Theresa May

Premierul britanic Theresa May a subliniat joi că declaraţiile cancelarului german Angela Merkel în privinţa Brexit, precum şi faptul că cele 27 state care vor rămâne în UE se unesc pentru a se opune Regatului Unit, arată că negocierile de divorţ se anunţă dure, relatează BBC News, citat de News.ro

În cursul unei vizite de campanie la Leeds, May a oferit aceste argumente pentru a sublinia că este nevoie de o majoritate conservatoare sporită pentru a-şi consolida poziţia de negociere.

„Am văzut comentariile cancelarului Merkel de astăzi (joi – n.r.). Spune că Marea Britanie îşi face ‘iluzii’ în legătură cu procesul, iar cele 27 de state membre ale Uniunii Europene sunt de acord”, a declarat ea.

„Vedem cât de dure vor fi negocierile uneori”, a adăugat May.

„Cu toate acestea, oponenţii noştri încearcă să perturbe aceste negoceri, în acelaşi timp în care celelalte 27 de state europene se pregătesc să ni se opună”, a atras atenţia premierul.

„Această abordare nu poate să însemne decât un singur lucru, incertitudine şi instabilitate, ceea ce generează un risc profund pentru economia noastră în creştere, cu taxe mai mari, mai puţine locuri de muncă, mai multă risipă şi o datorie mai mare”, a insistat May, explicând că toate acestea arată că Guvernul are nevoie de „cel mai puternic mandat posibil” pentru negocierile de ieşire din blocul comunitar.

În aceste condiţii, ea a lansat un apel către susţinătorii tradiţionali ai laburiştilor să voteze Partidul Conservator pe 8 iunie. 

“În aceste alegeri nu este vorba despre pe cine ai votat în trecut. Este vorba despre votul în interesul naţional. Despre votul pentru viitor”, a precizat ea.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a avertizat joi dimineaţă pe britanici să nu creadă că pot să negocieze un acord cu privire la viitoarea relaţie dintre Londra şi Bruxelles înainte de a finaliza acordul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Cancelarul german a precizat că Marea Britanie nu poate să aibă aceleaşi drepturi ca o ţară a Uniunii Europene după Brexit.

”Trebuie să spun asta clar, pentru că am impresia că unii britanici încă îşi fac asemenea iluzii - care sunt un timp pierdut”, a declarat cancelarul german în ropotele de aplauze ale parlamentarilor din Bundestag.

Negociatorii Uniunii Europene şi-au afişat joi unitatea, la o întâlnire pentru a stabili detaliile liniilor de discuţie pentru divorţul de Marea Britanie. Ei au încercat să prevadă şi să lămurească diferendele ce ar putea apărea pe parcursul negocierilor.

Însă comentariile făcute de un ministru german au sugerat că ar putea apărea probleme din eventuale tentative ale statelor membre de a încheia acorduri separate cu Londra. Un alt ministru a avertizat că vor trebui făcute economii bugetare în urma ieşirii Marii Britanii din blocul comunitar.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Premierul britanic spune că declaraţiile lui Merkel privind Brexit arată că negocierile se anunţă dure