Antena Meniu Search
x

Preot echipat anti-coronavirus, pe sub patrafir, la înmormântare, în Olt: "M-am dezbrăcat pe invers!"

Un preot echipat anti-coronavirus, la înmormântare, în Olt, a explicat de ce a ales să poarte combinezon și cum s-a protejat împotriva virusului care-l ucisese pe decedat: "M-am dezbrăcat pe invers!"

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 29.07.2020, 17:08

Coronavirus România
Preotul și-a luat toate măsurile de protecție - Facebook
  • Sicriul a ajuns la cimitir sigilat.
  • Mortul fusese răpus de coronavirus, la spitalul din Caracal.

Un preot a fost surprins cu patrafirul peste combinezon de protecție, la înmormântarea unui bărbat confirmat pozitiv cu coronavirus, într-un sat din Olt. Sicriul cu  mortul a ajuns sigilat în parohie, dar chiar și așa preotul satului a decis să ia măsuri drastice de protecție.

Astfel, parohul a îmbrăcat echipamentul special de protecție, peste care a pus patrafirul. Fotografia cu preotul Alexandru Militaru de la parohia din Teslui circulă de câteva zile în mediul online.

Preotul l-a înmormântat pe slătineanul de 73 de ani, care a murit joi la Spitalul Caracal, fiind infectat și cu COVID-19. Bărbatul a fost îngropat în comuna natală Teslui.

"Echipamentul mi l-a adus cineva. L-am aruncat după slujbă, m-am dezbrăcat pe invers față de cum m-am îmbrăcat, pe dos, apoi l-am aruncat. Mai am încă unul, un credincios de la Timișoara mi l-a adus. Nu este un lucru ieșit din comun, nu cred că am făcut un lucru rău. Eu cred că acest virus există și se întâmplă o mare nenorocire. Noi nu vrem să ascultăm de sfaturile medicilor. Că or mai fi și alte interese la mijloc este altceva... dar fenomenul există. 

Nu este atât de dificil să respectăm regulile. Nu am încălcat niciun canon bisericesc, acestea sunt vremurile pe care le trăim, iar eu m-am adaptat. Mie familia mi-a transmis că este mort de COVID, dar nu am un comunicat oficial. Dacă mi-au spus așa ceva, eu mi-am luat măsuri de precauție, cântărețul l-am pus undeva mult mai departe, am făcut slujba cum scrie la carte. I-am rugat pe toți să poarte și mască, chiar dacă eram în aer liber.", a spus preotul, citat de Realitatea Oltului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Preot echipat anti-coronavirus, pe sub patrafir, la înmormântare, în Olt: "M-am dezbrăcat pe invers!"