Preotul Florin Danu de la parohia Lada din Teleorman are grijă de peste 70 de copii

Publicat: 03.01.2016, 19:16.
Actualizat: 03.01.2016, 19:32

Are peste 70 de copii şi le poartă la toţi de grijă în egală măsură. Pe unii îi îmbracă, pe alţii îi hrăneşte sau îi poartă la şcoală şi pentru toate astea îl ajută Dumnezeu şi alţi oameni. Părintele Florin Danu de la parohia Lada, din Teleorman a făcut din nimic aşezământ pentru sătenii lui.

Are peste 70 de copii şi le poartă la toţi de grijă în egală măsură. Pe unii îi îmbracă, pe alţii îi hrăneşte sau îi poartă la şcoală şi pentru toate astea îl ajută Dumnezeu şi alţi oameni. Părintele Florin Danu de la parohia Lada, din Teleorman a făcut din nimic aşezământ pentru sătenii lui. Are un Ong prin care strânge banii iar ajutorul îl cere pe Facebook. Părintele şi-a luat responsabilitate mare pe umeri dar îşi aminteşte în fiecare zi că legea nu îl ajută să aibă siguranţa zilei de mâine.

Pentru copiii din satul Lada, tatăl a trimis din ceruri un părinte în plus. Pe părintele Florin. De câţiva ani, copiii învăţă că familia lor e mare, că există rugăciuni, ajutor şi Moş Crăciun.

Ionuţ umblă de colo-colo cu cădelniţa în mână. E ajutorul de nădejde din altar iar când va fi mare, ar vrea să-i calce părintelui pe urme.

Fetiţa aceasta şi cei doi fraţi ai ei au primit de la moş tot ce şi-au dorit. Şi pe lângă asta, a mai primit şi. termopane. Părintele a făcut rost de bani şi a renovat casa familiei.

Pentru toate astea, copiii mulţumesc în fiecare duminică la slujbă. Nimeni nu pleacă acasă la masa de prânz. Nu pentru că nu ar vrea ci pentru că cei mai mulţi nu au una.

Astăzi, tanti Maria şi celelalte doamne de la bucătărie au pregătit ciorbă de perişoare şi piure de cartofi cu friptură de pui.

Viorica nu mănâncă. Cineva trebuie să îi servească pe copii iar părintele i-a învăţat că în viaţa se şi munceşte.

Mulţi oameni mari au pus umărul. Într-un singur an, în curtea parohiei s-a înălţat o casă pentru tot satul, unde se mănîncă, se învaţă ori se fac planuri de viitor.

Primăria din comună nu a dat niciun leu. Nici consiliul judeţean.Legea nu prevede nicăieri sprijinirea parohiilor de către instituţiile statului ori de către Patriarhie atunci când de ele depinde masa a zeci de copii.

Părintele Florin are însă Facebook iar cine vrea să îl ajute îl găseşte mai mereu online. Ca s-o trimită pe Roxana la liceu, părintele a cerut ajutor acolo.

Pe internet reuşeşte preotul să facă rost de cele de trebuinţă. I-a dus pe copiii lui şi la film şi la mall şi le a făcut şi petrecere de Sărbători.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Citește și
Social • ieri la 19:54
Foto
Oxigenul pentru infectaţii cu coronavirus este tot mai puţin, iar numărul persoanelor care ajung la spital este în creştere
recomandari pe a1.ro
Cine este singura femeie cu care Diego Maradona a fost căsătorit. Mariajul lor a durat 20 de ani
Eveniment • ieri la 08:19
Un tânăr s-a sinucis în poligonul de trageri din București. Bărbatul ar fi fugit de lângă instructor, cu pistolul în mână

Top știri

1
Eveniment • pe 22.11 la 22:03

Nouă șoferi pasionaţi de off-road, prinși de jandarmi pe drumurile forestiere dintre Predeal și Azuga. ”Am greșit drumul”

Nouă șoferi pasionați de off-road au fost prinși cu mașinile de teren, duminică, după ce au pătruns în zona Clăbucetul Taurului și i-au deranjat pe turiștii care au sunat la 112.

ULTIMELE ȘTIRI
23:18 Președintele Klaus Iohannis, asaltat cu mesaje după o numire politică la Apele Române 22:52 Vaccinul antigripal, dat dispărut din farmacii în plină pandemie de coronavirus 21:39 Ajutoarele sociale vor crește din 2021. Majorări la venitul minim garantat, șomaj și ajutorul de încălzire 20:33 Lumea își ia adio de la Diego Armando Maradona, "Zeul Fotbalului" 20:19 Un vatman a avariat cinci mașini, într-o clipă de neatenție, în Iași 20:08 Românii din diasporă, despre şcoala românească: "Pe vremea mea, şcoala îţi deschidea porţile peste tot" 19:59 Fiica unui bărbat acuză medicii din Buzău: "A murit cu testul în mână". Povestea ta, o campanie Observator 19:54 Oxigenul pentru infectaţii cu coronavirus este tot mai puţin, iar numărul persoanelor care ajung la spital este în creştere 19:19 Spital din București transformat în focar de COVID, din cauza neglijenței: un mort, zece pacienți infectați 19:01 Pedepse blânde pentru 6 români care au deschis o casă de plăceri într-un cartier de familişti din Blackburn. Localnicii s-au declarat "terorizaţi"
CITEȘTE ȘI
Cine este singura femeie cu care Diego Maradona a fost căsătorit. Mariajul lor a durat 20 de ani
A1.RO
Ei sunt concurenții din grupa Loredanei care au trecut de Bootcamp și merg în etapa următoare a show-ului
A1.RO
PARTENERI
FOTO | Imagine rară cu Anamaria Prodan din tinereţe! Cât de mult s-a transformat 
pe antenasport.ro
"Ai înnebunit?!" Maria, menajera româncă din Anglia, care a comis "jafurile secolului", atitudine sfidătoare: "Ştiu că vrei oameni importanți"
pe antenasport.ro
După o nuntă plină de peripeții, Ninel Conde anunță deja dorința de a rămâne însărcinată
pe tvhappy.ro
Acesta este bărbatul pentru care Raluca vrea să divorțeze de Pepe? Informații exclusive! / FOTO
pe spynews.ro
Pepe, ieșire nervoasă în fața tribunalului! Artistul a spus adevărul despre presupusul act de violență asupra Ralucăi Pastramă: ”Eu sunt cel mai bun om din lume” / VIDEO
pe spynews.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!
pe zutv.ro
Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!
pe antenastars.ro
Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”
pe antenastars.ro