Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Președintele țării, lider anti-guvernamental. Zeci de mii de oameni sunt adunaţi la această oră în faţa Guvernului

”Marţea neagră” are un ecou şi mai puternic astăzi, în Piaţa Victoriei. Zeci de mii de oameni sunt adunaţi la această oră în faţa Guvernului. Este începutul unei nopţi albe de revoltă, la finalul unei zile agitate pe scena politică.

de Redactia Observator

la 01.02.2017 , 21:33

”Marţea neagră” are un ecou şi mai puternic astăzi, în Piaţa Victoriei. Zeci de mii de oameni sunt adunaţi la această oră în faţa Guvernului. Este începutul unei nopţi albe de revoltă, la finalul unei zile agitate pe scena politică.

Revolta românilor din stradă este îmbrăţişată de majoritatea instuţiilor statului. Consiliul Suprem al Magistraturii a anunţat astăzi, că va sesiza Curtea Constituţională asupra ordonanţei pe justiţie.

Iar preşedintele Klaus Iohannis l-a vizitat pe Avocatul Poporului pentru a-i cere acelaşi lucru. În tot acest timp, DNA avertizează că fiecare zi este un risc major pentru justiţia din ţară.

Vezi și

Chiar dacă avizul CSM este unul consultativ, termenul pentru un răspuns pozitiv sau negativ expira astăzi. La mai bine de 15 ore de la adoptarea efectivă a Ordonanţei de Urgenţă. Încă de la primele ore ale dimineţii, cele mai importante instituţii ale României s-au aliniat într-o luptă anti-guvernamentală. Lider de mobilizare: Preşedintele României! Şedinţa a fost condusă de Preşedintele României.

În şedinţa CSM s-au luat decizii grele. Implicarea tuturor instituţiilor abilitate prin proceduri clare sau excepţii în sesizarea Curţii Constituţionale.

Deşi Avocatul Poporului are astfel de atribuţii doar după ce intră Ordonanţa în vigoare, adică în 10 zile, Victor Ciorbea pare să fi ascultat sfatul Preşedintelui de a sesiza printr-un exemplu de precedent CCR.

Nici procurorul şef DNA sau Procurorul General nu au ezitat să comenteze decizia de azi-noapte a Guvernului.

În tot acest timp, Piaţa îşi strigă nemulţumirile prin voci din ce în ce mai numeroase.

Din acest moment mai sunt exact nouă zile pentru a vedea cine câştigă războiul. Pînă atunci, Ordonanţa mult controversată, va trece prin toate etapele posibile pentru a intra în vigoare ori pentru a fi abrogată.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Președintele țării, lider anti-guvernamental. Zeci de mii de oameni sunt adunaţi la această oră în faţa Guvernului