Antena Meniu Search
x

Preţul carburanţilor va fi monitorizat şi online şi vom afla în timp real unde e cea mai ieftină benzină

Vom putea găsi cea mai ieftină benzină dintr-un click! Un nou proiect de lege aprobat de Guvern include carburanţii în monitorul preţurilor.

Vezi și

Vom putea găsi cea mai ieftină benzină dintr-un click! Un nou proiect de lege aprobat de Guvern include carburanţii în monitorul preţurilor. Practic, toate companiile îşi vor trimite preţurile către Consiliul Concurenţei, care le va publica pe internet. Acolo, şoferii le vor putea compara. Investiţia se ridică la 200.000 de euro.

Odată cu explozia costurilor la carburanţi, începe şi vânătoarea de oferte. Prin monitorul preţurilor, şoferii pot găsi cele mai ieftine benzinării. 

Toate companiile petroliere vor fi obligate să trimită preţurile la Consiliul Concurenţei, care le va publica pe internet. Transparenţa, spun autorităţile, va duce la scăderea preţului la pompă. 

Totuşi, atunci când îşi aleg benzinăriile, mulţi şoferii au cu totul alte criterii. "Cât de buni sunt carburanţii, aşa aleg."

Pe de altă parte, specialiştii din domeniul produselor petroliere se îndoiesc de eficienţa platformei. Ion Tache, preşedintele Asociaţiei Benzinarilor Particulari din România: "S-au mai încercat genul acesta de metode şi cu produsele alimenatre şi nu a dat rezultatele scontate."

Sistemul de monitorizare costă. E prevăzut un preţ de 200.000 de euro din bugetul Cosiliului, atât pentru monitorul carburanţilor, cât şi pentru cel al alimentelor, care se va extinde la nivel naţional. Până atunci, însă, reporterii Observator au găsit deja cel mai ieftin combustibil din ţară. În Teleorman. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Preţul carburanţilor va fi monitorizat şi online şi vom afla în timp real unde e cea mai ieftină benzină