Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Prima Casă continuă, dar cu mai puţini bani

Guvernul a redus la jumătate bugetul pentru cel mai popular program derulat de stat. În aceste condiţii, specialiştii spun că banii se vor termina până la vară

de Redactia Observator

la 07.12.2015 , 20:02

Guvernul a redus la jumătate bugetul pentru cel mai popular program derulat de stat. În aceste condiţii, specialiştii spun că banii se vor termina până la vară. Iar dacă fondurile nu vor fi suplimentate, mulţi tineri nu vor putea să-şi mai cumpere locuinţa mult dorită.

Laurenţiu a plătit în luna august avansul pentru un apartament de 2 camere, pe care vrea să îl cumpere prin programul Prima Casă. El spune, însă, că, deşi apartamentul este gata, nu crede că va primi creditul anul acesta.

 În momentul de faţă, doar în Bucureşti şi Ilfov, există aproape 5000 de solicitări active pentru Prima Casă. Cele 200 de milioane de lei acoperă doar 1600 de cereri, la o medie a creditului de 38 de mii de euro. IESE CARTONUL Şi banii alocaţi pentru 2016, un miliard şi jumătate de lei, sunt prea puţini pentru numărul de solicitări.

Vezi și

Un număr mult prea mic pentru o piaţă unde există o cerere de 80 de mii de locuinţe în 2016. Există, însă, şi o veste bună. Dobânda va fi mai mică. 2 la sută în loc de 2,5 la sută.

Pe lângă românii care vor să cumpere o locuinţă, vor fi afectaţi şi dezvoltatorii. Până acum, aproape 170 de mii de români şi-au cumpărat locuinţe prin programul Prima Casă. Cele mai multe credite s-au acordat anul acesta, când cererea a crescut cu 50 la sută.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Prima Casă continuă, dar cu mai puţini bani