Antena Meniu Search
x

Primarul Capitalei vrea să-i ajute pe taximetrişti să-şi schimbe maşinile poluante

Apare tichetul rabla pentru taximetrişti. În Bucureşti, Primăria Generală a anunţat că va oferi mii de vouchere pentru a scoate rablele de pe şosele. Câte 3 mii de euro va primi fiecare taximetrist care îşi va cumpăra o maşină Euro 6 sau electrică.

De Redactia Observator la 17.09.2019, 21:38
Vezi și

Apare tichetul rabla pentru taximetrişti. În Bucureşti, Primăria Generală a anunţat că va oferi mii de vouchere pentru a scoate rablele de pe şosele. Câte 3 mii de euro va primi fiecare taximetrist care îşi va cumpăra o maşină Euro 6 sau electrică. Oferta poate fi cumulată şi cu alte programe de stat. Astfel, un şofer care îşi doreşte - de exemplu, o Dacia Logan -  va plăti din buzunar doar jumătate din costul total. 

Peste 10.000 de taxiuri cu licenţă dată de Primăria Capitalei circulă zilnic prin Bucureşti. Iar mai mult de jumătate dintre ele sunt maşini poluante care se apropie de limita de vechime de 10 ani, impusă de regulamentul de funcţionare. 

Şoferii acestor autotuturisme vor fi sprijiniţi să şi le înnoiască prin programul Rabla pentru Taxiuri. 

Gabriela Firea, primarul Capitalei: Ţintim direct de la 1 ianuarie 2020 acordarea a 3000 de vouchere pentru taximetre, în programul Rabla Taxi, urmând ca anul următor să fie acordate şi celelalte 2500

Valoarea unui tichet este de 3 mii de euro şi va fi acordat în baza unor criterii, care încă nu au fost stabilite. Se ştie doar că o mie de taximetristi independenţi se vor afla printre primii care vor beneficia de finanţare. 

Gabriela Firea, primarul Capitalei: Un taximetrist cu maşina poluantă poate intra în programul naţional RABLA şi să obţină circa 1000 de euro. 3000 de euro va primi de la Primărie şi 3000 de euro va trebui să se împrumute sau să aibă acea suma pentru a putea plăti, de exemplu, achiziţionarea unui aututorism care să nu aibă normă de poluare sub EURO 6 

Un taximetrist spune că "e o treabă bună, mai ales pentru cei care nu au posibilităţi să-şi ia o maşină bună", iar un altul recunoaşte că "eu, personal, dacă maşina asta a mea ar fi mai veche, eu aş schimba-o".

Proiectul propus de primarul Capitalei a trecut de votul din Consiliul General, dar şedinţa a fost una cu scântei. 

Ciprian Ciucu, consilier general: Practic, cineva ar vrea să-şi reînnoiască parcul auto pe banii bucureştenilor. Este un program ţintit către anumite companii de taxi care deţin şi vor deţine licenţe în 2020 şi 2021, pentru că ei ar beneficia

Impactul bugetar pentru programul Rabla Taxi va fi de 16 milioane 500 de mii de euro.

Bucureştiul este în topul celor mai poluate oraşe din Europa, după Tirana, Skopje şi Napoli. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Primarul Capitalei vrea să-i ajute pe taximetrişti să-şi schimbe maşinile poluante