Antena Meniu Search
x

Primarul din Vaslui a pus tunurile pe Poliția Locală: "Semnez desființarea lor, nu se poate așa ceva"

Vasile Pavăl, primarul orașului Vaslui, a pus tunurile pe Poliția Locală. "Sunt colegii mei, să ne trăiască, altcineva să nu-i dorească", a declarat edilul, nemulțumit de activitatea agenților pe care îi are în subordine.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 23.01.2020, 10:13

Primarul municipiului Vaslui
Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, la întrevederea premierului Ludovic Orban cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România, la Palatul Victoria, marți, 19 noiembrie 2019 - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Vasile Pavăl, primarul orașului Vaslui, a pus tunurile pe Poliția Locală. "Sunt colegii mei, să ne trăiască, altcineva să nu-i dorească", a declarat edilul, nemulțumit de activitatea agenților pe care îi are în subordine.

Edilul din Vaslui nu este primul care a luat în calcul renunțarea la serviciile Poliției Locale. Primarul din Darabani, județul Botoșani, a desființat deja instituția la finalul anului trecut.

"Sunt trei lucruri despre care discută orice vasluian acum, dacă mergeți prin oraș. Este vorba de activitatea sucursalei Aquavas, pentru că s-a făcut și o pagină de net cu cetătenii nemulțumiți că sunt furați de Aquavas, problema gunoaielor și a noului operator de salubritate, de la Argeș, și imaginea Poliției Locale. Apropo de ultimul subiect, le-am spus-o și lor și cred că nu scapă. O să fiu al doilea primar din România, care semnează desființarea lor. A mai fost primarul de la Darabani, de la Botoșani, probabil urmez eu. Semnez desființarea lor, nu se poate așa ceva. Măi, fraților, în activitatea dumneavoastră sunt și măsuri de prevenție, nu sunteți doar cei cu pistolul. Cel mai simplu e să amendeze, iar amenzile afectează bugetul, că nu le poți încasa, te înscrii cu anumite sume. E o întreagă tevatură. Lor le este simplu să spună că au dat amenzi. Acesta este mod de rezolvare? Am trecut într-o zi pe stradă Donici și am văzut niște persoane că montau ceva afișe pe o stație de autobuz jerpelită. L-am sunat pe directorul de la Urbanism, dl. Bălănescu, să vadă ce se petrece. Mă sună peste ceva timp și îmi spune că a mers acolo, că erau oameni de la Dedeman, care trebuiau să instaleze o reclamă și că Poliția Locală le-a dat amenzi. Vă dați seama? Ce să comentez, o iau că atare. Sunt colegii mei, să ne trăiască, altcineva să nu-i dorească!", a declarat primarul Vasile Pavăl, potrivit vremeanoua.ro.

Edilul le-a mai transmis politistilor locali din Vaslui să trateze oamenii cu respect, să le vorbească pe un ton civilizat și să renunte la "vechile metehne".

Darabani, primul oraș care a desființat Poliția Locală

La sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, Liviu Hrimiuc, primarul orașului Darabani din județul Botoșani, a desființat Poliția locală.

"În vederea eficientizării cheltuielilor administrative și operativității aparatului de specialitate al primarului orașului Darabani, deoarece o parte a personalului Poliției Locale Darabani, pentru funcția și autoritatea ce o dețin, nu se bucură de respectul cuvenit din partea cetățenilor, datorită unor manifestări ale acestora din timpul serviciului cât și în timpul liber care aduc atingere prestigiului autorității publice în care își desfășoară activitatea, Serviciul Poliție Locală se desființează", se arată în raportul de aprobare al primarului Hrimiuc.

Potrivit publicației botosani.ro, 13 consilieri locali au votat pentru adoptarea hotărârii, iar 4 dintre ei s-au abținut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Primarul din Vaslui a pus tunurile pe Poliția Locală: "Semnez desființarea lor, nu se poate așa ceva"