Antena Meniu Search
x

Primăria Bucureşti, măsuri pe perioada stării de urgență

Cu 19 spitale în subordine, dintre care trei deja dedicate tratării bolnavilor de covid 19, Primăria Bucureşti a luat azi noi măsuri de urgență. Suspendă plata anumitor chirii, asigură tratarea urgențelor stomatologice și face achiziții de aparatură.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 23.03.2020, 21:41

Vezi și
  • Primăria Bucureşti anunță măsuri luate pe perioada stării de urgență
  • Măsurile vor avea un impact asupar unui număr mare de persoane

Cu 19 spitale în subordine, dintre care trei deja dedicate tratării bolnavilor de covid 19, Primăria Bucureşti a luat azi noi măsuri de urgență. Suspendă plata anumitor chirii, asigură tratarea urgențelor stomatologice și face achiziții de aparatură.

Câteva dintre măsurile luate arată astfel:

"- Pe toată perioada stării de urgență, Primăria Capitalei le oferă zilnic o masă caldă tuturor bucureștenilor care fac parte din grupuri vulnerabile, adică bătrâni fără sprijin, cei cu handicap, familiilor monoparentale, sau acelora care au venit minim pe economie. 10 lei pe zi pentru fiecare persoană este bugetul alocat de municipalitate. 

- În această perioadă, persoanele fără adăpost se vor putea caza în spațiile puse la dispoziție de autorități.  

- Tot astăzi, consilierii generali au hotărât că urgențele medicale stomatologice să poată fi tratate, în ambulatoriu, la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială. Banii pentru aceste tratamente vor fi asigurați de la bugetul local. 

- În ceea ce-i privește pe bolnavii care au fost testați pozitiv cu noul coronavirus și au insuficiență renală, primarul general al Capitalei a anunțat că municipalitatea va cumpăra pentru Spitalul Victor Babeș un aparat pentru dializă. Și astfel vom putea evita situații precum cea de la Spitalul Universitar, unde un pacient care avea nevoie de dializă a fost depistat cu coronavirus. 

- Toate aceste hotărâri au fost votate astăzi, într-o ședință specială a Consiliului General. Pentru a respecta măsurile impuse, întâlnirea s-a desfășurat în Sala Gloria a Teatrului Metropolis, din Capitală, iar consilierii au intrat să voteze pe rând, câte opt, și au păstrat distanța obligatorie. 

- În plus, Consiliul General a votat ca Taxa Oxigen, poate cea mai disputată idee în ultima perioadă în spațiul public, să fie eliminată pentru moment din planurile Primăriei Capitalei". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Primăria Bucureşti, măsuri pe perioada stării de urgență