Antena Meniu Search
x

Primăria Capitalei oferă femeilor însărcinate bani pentru analize

Viitoarele mame din București vor primi un voucher în valoare de 2.000 de lei. Măsura vine după ce municipalitatea a constatat că natalitatea a scăzut drastic.

Vezi și

Viitoarele mame din București vor primi un voucher în valoare de 2.000 de lei. Măsura vine după ce municipalitatea a constatat că natalitatea a scăzut drastic în ultimii ani. Sunt şi multe gravide care nu trec deloc pe la medic, pentru că, spun ele, sunt prea sărace.

Sprijinul financiar din partea primăriei vine sub forma unui cupon numit Voucher Materna Bucureşti. Vor beneficia de acest ajutor viitoarele mame care au domiciliul de Bucureşti sau care au viză de reşedinţă obţinută cu şase luni înainte de intrarea în vigoare a hotărârii. În acest voucher vor intra analizele necesare în săptămâna a 10-a de sarcină. 

Vorbim despre testele care depistează riscul de trombofilie, intoleranţă la glucoză, toxoplasmă şi analizele pentru identificarea riscului de boli infecţioase. Toate aceste analize ar costa 1000 de lei, suma acordată de primărie într-o primă tranşă. 

Încă O MIE de lei primesc gravidele în luna a şasea de sarcină, când medicii recomandă alte teste pentru posibile riscuri de malformaţii. 

Studiile arată că în ultimii ani s-au născut cu aproape 2000 de copii mai puţin în Capitală. 

Primăria Generală a anunţat săptămâna trecută că va ajuta şi cuplurile care au probleme de fertilitate. În acest an vor primi bani pentru tratamentul şi analizele necesare fertilizării in vitro peste 1000 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Primăria Capitalei oferă femeilor însărcinate bani pentru analize