Antena Meniu Search
x

Purificatoare inutile la Primăria Galaţi. Un document spune că potabilă ar conţine detergenţi şi pesticide

Primăria Galaţi nu are încredere în apa din oraş. Aşa reiese dintr-un document intern prin care se justifică cheltuirea a 30.000 de lei pe purificatoare.

Vezi și

Primăria Galaţi nu are încredere în apa din oraş. Aşa reiese dintr-un document intern prin care se justifică cheltuirea a aproape 30.000 de lei pe purificatoare de apă în instituţie. Aparatele ar elimina detergenţii şi pesticidele din apa potabilă, spune caietul de sarcini. O idee care îi surprinde pe specialişti. Asemenea substanţe nu există în apă.

Cele 16 purificatoare de apă pe care primăria Galaţi dorea să le cumpere ar fi costat 26.666 de lei. Înainte de achiziţie, însă, legea i-a obligat pe edili să ofere şi un motiv.

Raluca Ardean, purtător de cuvânt:

Aceste purificatoare sunt achiziţionate de câţiva ani cu principalul scop de a pune la dispoziţia celor care tranzitează instituţia publică o apă mai purificată.

Aceasta este explicaţia oferită acum de primărie. În actele oficiale, însă, motivele erau ceva mai serioase. Apa de la robinet ar conţine detergenţi, pesticide şi bacterii. O afirmaţie care i-a luat pe cei de la Apă şi Canal prin surprindere.

Aceeaşi uimire o găsim şi la Direcţia de Sănătate Publică.

Elena Vrabie, Direcţia Sănătate Publică Galaţi:

Noi am efectuat 964 de probe din oraşul Galaţi, toate au fost corespunzătoare.

Şi cetăţenii din Galaţi găsesc nevoia de cumpărare a purificatoarelor... cusută cu aţă albă.

În urma criticilor venite de la specialişti şi cetăţeni, primăria a dat înapoi. Nevoia de purificatoare va fi... revizuită.

Raluca Ardean, purtător de cuvânt:

S-a constatat deja că este vorba de o eroare în privinţa caietului de sarcini, motiv pentru care contractul a şi fost oprit de la semnare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Purificatoare inutile la Primăria Galaţi. Un document spune că potabilă ar conţine detergenţi şi pesticide