Antena Meniu Search
x

Primăvara, anotimpul gropilor de pe șosele. Pe zeci de kilometri, autostrada Soarelui, e ciurită din metru în metru de gropi

La început de primăvară, şoferii români dau în gropi. Cu toate că cei de la drumuri au un parteneriat cu o aplicaţie de mobil, măsurile se iau foarte greu.

Vezi și

La început de primăvară, şoferii români dau în gropi. Cu toate că cei de la drumuri au un parteneriat cu o aplicaţie de mobil, măsurile se iau foarte greu. Şi asta pentru că parteneriatul e doar în teorie. Şoferii semnalizează gropile online. Însă nimeni nu foloseşte datele.

Centura Capitalei. Prima victimă a gropilor este şoferul unei cisterne. A făcut pană şi, pe deasupra, un rulement i-a perforat cauciucul. 

La câţiva kilometri distanţă un microbuz a blocat traficul. O roată i s-a blocat după ce şoferul a luat o groapă. Un alt şofer a ajuns la vulcanizare cu pană. 

La fel se întâmplă şi pe celelalte drumuri naţionale.

Nici pe autostrăzi nu e mai bine. Maşinile se zgâţâie ca şi cum ar fi la off-road. 

Pe zeci de kilometri, pe autostrada Soarelui, e ciurită din metru în metru de gropi. Gropile sunt sesizate de câteva luni pe aplicaţia Waze de şoferii care trec pe aici. Unele sunt cârpite, altele nu. O să sesizăm şi noi autorităţile să vedem când se vor apuca de treabă.

Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR: "Am fost şi noi pe autostrada A2, acolo sunt semnalate gropi şi de 6 luni. Acolo până când nu vom interveni pentru frezarea betonului nu se va termina problema. Este munca lui Sisif. Asfaltăm azi iar peste două zile sar promblele."

Cu toate că CNAIR are de un an un parteneriat cu aplicaţia de mobil, starea infrastructurii nu s-a schimbat. CNAIR nu are o hartă digitală, coordonate GPS nu sunt coordinare şi nici nu avem un sistem informatic integrat al situaţiei drumurilor. 

Paul Dorneanu, reprezentant Waze România: "Când vorbim despre DNCB km 200, ei nu au sistem automat de translatare de traducere a acestui termen în coordonate GPS şi ei nu pot obţine kilometrajul unde se află problema."

Şi aşa, de multe ori, gropile rămân doar raportate de şoferi şi atât. Drumarii de la noi lucrează încă pe hărţi vechi de 20 de ani şi numără gropile la pas. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Primăvara, anotimpul gropilor de pe șosele. Pe zeci de kilometri, autostrada Soarelui, e ciurită din metru în metru de gropi